Евгения Вирлич раскритиковала фейк Сергея Никитенко

7 лет назад 0

Общественный деятель Евгения Вирлич на своей странице в фейбук раскритиковала материалы промерского псевдожурналиста Сергея Никитенко:
"Один відомий в Херсоні недорозслідувач Сергій Нікітенко, який волею долі є представником Інститут Масової Інформації (ІМІ) в нашому місті, вже не вперше славетний безпідставним обливанням лайном людей. Ось чергове "розслідування" у його виконанні: http://most.ks.ua/…/esche_odin_predprinimatel_blizkij_k_sam….
Сергію вже давно погано спиться від слова "Самопоміч", тому він використовує будь-які шляхи, аби облити лайном — навіть безпідставно. У статті мова йде про підприємця Мовенка Олексія, який начебто взяв декілька підрядів з ремонту електромереж в Антонівська селищна рада, не маючи на те відповідного КВЕДу. От бачить Бог — я випадково це побачила. Я ЧІТКО і добре розумію, що подібного бути просто не може, адже пам'ятаю Igor Semenchev та його бухгалтерів як ДУЖЕ хороших фахівців. Подібного неподобства статись просто не могло. Перевірила. Дійсно, Мовенко Олексій відповідного коду для здійснення будівельних робіт не має. Але роботи виконував НЕ ВІН, а Мовенко Олександр, який теж зареєстрований як фізична особа-підприємець у Херсоні і здійснював кілька підрядів у Антонівській селищній раді (можна перевірити на сайті http://spending.gov.ua, ЄДРПОУ Антонівської селищної ради 04401210). Ініціали ті самі, що й у Олексія. Далі, думаю, говорити непотрібно.
Про всяк випадок, я зробила скріншоти статті Сергія і скріншот запиту в Мін'юсті, який підтверджує, що є такий Мовенко Олександр, який здійснював роботи із поточного ремонту мереж зовнішнього освітлення в Антонівці. Я поточнила: дійсно роботи виконував Олександр, у якого є всі відповідні дозволи і КВЕДи. Можна зробити запит і отримати угоди, в яких чітко написано, що виконавець робіт — ФОП Мовенко Олександр Георгійович. Сергію навіть не стало сил витратити іще дві хвилини для перевірки у відкритих джерелах даних.




Я дуже прошу Roman Kabachiy, Zoya Kazanzhy та інших представників ІМІ та журналістської спільноти звернути увагу на черговий факт дезінформації та ПОВНОЇ відсутності фактчекінгу з боку Сергія Нікітенка. Це далеко не перший раз, коли Сергій розповсюджує інформацію, що не відповідає дійсності. Причому розповсюджує упевнено, часто спекулюючи тим, що він є журналістом-розслідувачем та представником ІМІ. Я вже мовчу про систематичні особисті обливання брудом з боку Сергія — така вже він людина. Але ось дана стаття стала останньою краплею в терпінні моєму, як фінансиста, який 10 років працює саме з бюджетними фінансами." — Пишет Евгения