Грошову допомогу звільненим з полону українцям виплачуватимуть за узгодженням з СБУ

6 лет назад 0

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб (МінВОТ) має намір просити Службу безпеки надавати списки звільнених з окупованого Донбасу українців частинами для прискорення виплати їм допомоги.

Про це повідомив глава міністерства Вадим Черниш в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».

«Я думаю, там зараз йде перевірка кожної людини. Засоби зарезервовані для виплат, порядок витрачання цих коштів буде відпрацьований. Ми найближчим часом проведемо погоджувальну нараду із СБУ та відповідними адміністраціями та повідомимо громадськість, як це буде відбуватися», – повідомив він.

Крім того, Чернишов додав, що МінВОТ має намір просити СБУ надавати списки звільнених з Донбасу українців частинами для прискорення виплати допомоги.

«Ми поговоримо з ними, можливо, вони частинами будуть давати ці списки. Тобто дадуть список тих, кого вже перевірили», – сказав міністр.

Зазначимо, Кабінет міністрів визначив Міністерство з питань тимчасово окупованих територій відповідальним за виплату допомоги звільненим полоненим.

Міністр соціальної політики Андрій Рева раніше повідомляв, що допомога може становити до 100 тисяч гривень на особу.

27 грудня 2017-го на Донбасі відбувся обмін заручників. Це перший за два роки та найбільший обмін. За даними СБУ, на підконтрольну територію повернулися 73 заручники. Україна передала на окуповану територію 233 людини.

Україна не передавала засуджених за вбивства, повідомила омбудсмен Валерія Лутковська. Уповноважена також зазначила, що повний обмін заручників «всіх на всіх» відбудеться після завершення війни на Донбасі.