Херсонська поліція тримає руку на пульсі, аби не траплялося передвиборчих порушень

5 лет назад 0

З початку передвиборчої агітації кандидатів у Президенти України в поліцію Херсонщини надійшло 18 повідомлень щодо можливих порушень вимог виборчого законодавства. Найбільш поширеними з них є розміщення друкованих агітаційних матеріалів без зазначення на них необхідних відомостей. За вказаними фактами поліція склала 7 протоколів про  порушення вимог адміністративного законодавства.

Останній такий факт був виявлений сьогодні у Херсоні. На території Дніпровського району спостерігачі Громадянської мережі «ОПОРА»  помітили 8 білбордів з аналогічними порушеннями. На місці поліцейські встановили, що на даних білбордах із зображеннями кандидатів у Президенти України не вказані відомості про установу, що їх друкувала, тираж та відповідальних за випуск осіб.

Поліція Херсонської області нагадує, що за порушення вимог ч.1 ст. 212-13 КУпАП передбачена відповідальність у вигляді штрафу: для громадян – від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, для посадових осіб – від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відділ комунікації поліції Херсонської області