Херсонські депутати висловилися про «дерибан» бюджету

7 лет назад 0

Вчора, 7 липня, на сесії міськради обговорювалося питання про перерозподіл понадпланових надходжень у розмірі 65 млн гривень.

Передає ПІК.

Частина депутатів міськради обурилася черговим «дерибаном» бюджетних коштів, мета якого — задовольнити забаганки деяких депутатів, створити нове КП, і «забути» про фінансування соціально важливих об'єктів.

Про лобіювання інтересів директорів КП при розподілі грошей, а також про порушення при формуванні порядку денного розповів депутат Сергій Жуйков :
— У нас на руках є порядок денний, яка включає в себе 89 основних питань і 22 додаткових, які майже всі не оброблялися депутатськими комісіями. Цей бюджет приймається непрозоро, відчувається лобіювання тих депутатів, які є директорами КП і деяких шкіл. Вже не дивно те, що бюджет вноситься на розгляд за ніч, він змінюється, з'являються зовсім різні цифри.

Також він згадав про КП «Муніципальна охорона», яка, не виключено, просувається для чергового відмивання бюджетних коштів.
«Я розглядаю «Муниципальну варту» виключно як додаткові робочі місця для депутатів», — зазначив Жуйков.

У свою чергу, депутат Віталій Богданов охарактеризував перерозподіл грошей трьома словами: «непрозоро, непропорційно, непрофесійно». Як приклад, Богданов навів те, що таке КП як «Херсонелектротранс» отримує фінансову допомогу практично після кожної сесії.

Депутат Неля Голубенко також говорила про непрозорість перерозподілу 65 млн гривень.

«Зараз знову така ситуація, коли розподіл грошей робиться непрозоро. Не зрозуміло, з якого добра ми знову продовжуємо допомагати КП, яких ми тут настворювали мільйон. Знову хочемо створити ще одне КП (мова йде про створення КП «Муніципальна охорона», — ред.) і також його фінансувати. Відверто обурює така ось ситуація», — зазначила Голубенко.

Крім цього, Голубенко акцентувала увагу на те, що частина понадпланових надходжень необхідно направити на ремонт у школах і дитсадках. «У нас третя частина шкіл і дитсадків потребують ремонту дахів», — зазначила депутат.

Секретар міськради Олена Урсуленк о також виступила проти такого перерозподілу бюджетних коштів:

-Коли перевиконання бюджету 65 млн гривень, а охороні здоров'я дають 210 тисяч гривень, де 10 тисяч комп'ютер і 200 — заміна вікон. Скажіть мені, будь ласка, де тут охорона здоров'я і де тут люди?

Також вона звернулася до директора Департаменту фінансів Роману Пидперигоре з проханням не прислухатися до побажань депутатів:

-Шановний Роман Степанович (Пидперигора, — ред.) у вас є великі повноваження. Ви бачите всі звернення управлінь, формуйте, будь ласка, з них бюджет міста. Депутати не повинні надавати вам свої побажання. Я бачила, як в цьому бюджеті з'являлися дороги якихось округів у розмірі 600 тисяч гривень.
Крім цього, голові бюджетної комісії Руслану Рубану Олена Урсуленко порадила не нав'язувати свої бажання при плануванні бюджету міста.
-Те, що ви (Рубан, — ред.) є головою бюджетної комісії — це не дає вам можливості нав'язувати свої бажання.

Після всього вищесказаного депутати міськради не проголосували за порядок денний: хтось заявив про конфлікт інтересів, а хтось просто вирішив не брати участь в діленні бюджетних коштів.

Так чи інакше, ці 65 млн гривень потрібно перерозподілити, яким чином це відбудеться в наступний раз — дізнаємося незабаром.

Нагадаємо, 24 березня, на сесії міськради депутати за рекордні 5 хвилин «розпили» 94 млн гривень.