Луценко вивалив брудну білизну Нової пошти

6 лет назад 0

Прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган повідомила, що обшуки в офісах "Нової пошти" мають зв'язок з підозрами посадових осіб у несплаті податків в особливо великих розмірах.

"За даними ГФС та за матеріалами кримінального провадження, посадові особи групи споріднених компаній використовували злочинну схему, спрямовану на надання послуг з переведення в готівку безготівкових коштів та мінімізації податкових зобов'язань підприємств-клієнтів шляхом формування фіктивного податкового кредиту з проведенням безтоварних операцій з використанням підроблених документів підприємств з ознаками фіктивності, що призводило до несплати податків в особливо великих розмірах", — написала Лариса Сарган.

Прес-секретар заявила, що у зв'язку з цим були відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 212 КК України.

За словами Сарган, генеральний прокурор України Юрій Луценко розслідування взяв під особистий контроль, і наступного тижня він заслухає матеріали справи у присутності адвокатів представників "Нової пошти".

"Якщо доказів порушення законодавства з боку посадових осіб ТОВ "Нова пошта" не буде отримано, кримінальне провадження буде закрито", — додала прес-секретар.

Нагадаємо, раніше слідчі Генеральної прокуратури України провели обшуки в офісах Нової Пошти у трьох містах по всій країні – у Києві, Полтаві та Харкові. Про це повідомив співзасновник компанії Володимир Поперешнюк на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Зараз в офісах" Нової Пошти " у Києві, Полтаві та Харкові проводиться обшук представниками Генеральної прокуратури України. Вперше в моїй практиці роблять обшук мого кабінету і мене особисто. Прибирають особистий комп'ютер. Відчуваю, як прямо на очах поліпшується інвестиційний клімат в країні", — пише Поперешнюк.