Максим Бурбак завітав на «Полонинську ватру»

7 лет назад 0

У кожному регіоні України є свої особливі свята. Так, в останню неділю травня у Путилі на Буковині відбувається традиційне свято під назвою "Полонинська ватра". Це завершальний акорд весняного циклу святкувань, що починаються з Великодня і закінчуються днем святого Юрія – покровителя домашніх тварин. У наш час вихід на полонину як справжнісіньке театралізоване дійство зберігся лише у кількох куточках України, а найпишніше святкується у Путилі. Цього року вихід на полонини, де вони перебувають все літо, випасаючи худобу, гуцули святкують вже 52-й рік поспіль. Святкові заходи проходили на стадіоні, а наступного — можуть провести на горі Прочерть.


З різних куточків країни та з-за кордону з’їжджаються численні гості, щоб торкнутись традицій мальовничого гуцульського краю.

Сьогодні на свято завітав народний депутат України, керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, про що він повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук:

"Як завжди на святкуванні дуже багато туристів та гостей з усієї України. Привітав громаду зі святом. Побажав щедрості від природи. А від себе пообіцяв що докладатиму максимум зусиль і в парламенті, і тут на Буковині, щоб і законодавча, і виковнавча влада робили все для підтримки гірських районів. Для їх соціального та економічного розвитку, і обовязково — для збереження цього надзвичайного і цікавого місцевого колориту".