Міністерство юстиції на захисті власності громадян!

7 лет назад 0

У 2016 році Міністерством юстиції було розроблене законодавство, спрямоване на реформування системи реєстрації в Україні, яке, дало можливість запровадити сучасний та дієвий механізм адміністративного оскарження дій реєстраторів через Комісію з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації.
З початку минулого року при Міністерстві юстиції діє орган, призначенням якого є протидія незаконним захопленням майна шляхом відміни незаконних реєстраційних дій. Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації добре справляється із своїм завданням — найкращим доказом цьому є статистичні дані. За попередній рік Мін'юст повернув майно законним власникам у понад 500 випадках. Серед яких були і маленькі підприємства, і великі компанії, яким належить суттєва частка інвестицій в економіку України, і нерухомість пересічних громадян.
Кожен власник майна, чиї права порушив державний реєстратор, може звернутися до Міністерства юстиції України або його територіальних органів зі скаргою. Комісія Мін`юсту скасовує незаконні реєстраційні дії та повертає майно тим, кому воно дійсно належить за законом. Таким чином, відстоюючи конституційні права громадян, Комісія гарантує їм захист та недоторканність приватної власності.
Діяльність комісії грунтується на таких принципах: безоплатність процедури, стислі строки розгляду звернення, відсутність процесуальної складності для скаржника.
Комісія у найкоротші строки зможе оперативно прийняти рішення про відміну реєстраційної дії і захистити Ваше майно.
Додаткову інформацію можна отримати за телефонами гарячої лінії 098-981-65-12, 066-877-53-89 та на сайті Головного територіального управління юстиції у Херсонській області у розділі «Управління державної реєстрації»: http://justks.gov.ua/dregister/viddil-rozglyadu-zvernen-ta-zabezpechennya-diyalnosti-komisiyi-z-pitan-rozglyadu-skarg-u-sferi-derzhavnoyi-reyestraciyi/