На початку січня почнеться прийом заявок на програму підтримки винаходів, — Мінеконом

5 лет назад 0

Міністерство економічного розвитку та торгівлі України з 1 січня 2019 року розпочне прийом заявок на участь у програмі державної підтримки винаходів, в рамках якої планується профінансувати українських винахідників на 100 мільйонів гривень.

У повідомленні прес-служби Мінекономрозвитку зазначається, що програму затвердили у 2018 році, а наступний рік стане першим роком її функціонування, передає сайт "expres.online".

У програмі зможуть взяти участь як науковці, так і компанії. Головними критеріями проектів стануть новизна, готовність до комерційного впровадження, соціальна та ринкова доцільність, а також строк впровадження.

«Це експериментальний проект державної підтримки інновацій та винахідництва, який ініціювало Мінекономрозвитку разом з Державною інноваційно-кредитною установою. Проект допоможе винахідникам реалізувати свої винаходи, розробки, корисні моделі, не просто на папері, а впровадити у реальне виробництво», — повідомив міністр економічного розвитку України Степан Кубів.

Прийом заявок на участь у проекті проходитиме до вересня 2019 року, а розмір державної підтримки одного винаходу складе 500 тисяч гривень.

Раніше в Кабміні повідомляли, що планують витратити на підтримку українських інновацій близько 350 мільйонів гривень протягом 2019 року.