На просування України у світі виділять 90 мільйонів гривень

5 лет назад 0

23 листопада Верховна Рада ухвалила закон Про державний бюджет України, в якому передбачено 90 мільйонів гривень на потреби Українського інституту.

Про це повідомив генеральний директор установи Володимир Шейко, передає «Zik».

«Це космічна переможенька, у яку мало хто вірив. Вірю, що публічність цієї боротьби – важливий прецедент, який і надалі утверджуватиме роль культури і культурної дипломатії у стратегічних пріоритетах держави», – зазначив Шейко.

За словами гендиректора, отриманий бюджет дасть можливість суттєво розширити штат, підвищити зарплати, реалізувати міждисциплінарну програму подій у рамках Року української культури в Австрії, запустити програми міжнародної мобільності, мистецькі резиденції, забезпечити презентацію сучасної української культури у 10 країнах світу та почати роботу над відкриттям перших закордонних філій.

Відповідно до Наказу Міністерства закордонних справ № 540, Український інститут – це державна установа, діяльність якої спрямована на комплексну презентацію України у світі. Метою діяльності Інституту є покращення розуміння та сприйняття України та українців за кордоном і формування позитивного іміджу держави.