Парламент підтвердив ментальний вибір українців щодо незворотного шляху України в ЄС та НАТО, — Антон Геращенко (відео)

7 лет назад 0

Ухвалений Верховною Радою законопроект № 6470 щодо зовнішньополітичного курсу України авторства, зокрема, і представників “Народного фронту” Андрія Парубія та Юрія Берези, продемонстрував ментальний вибір українців щодо незворотного шляху України в напрямку Європейського Союзу та Північноатлантичного Альянсу (НАТО).

Про це заявив народний депутат фракції “Народний фронт” Антон Геращенко, коментуючи відповідне рішення парламенту.

“У цьому законопроекті говориться про те, що мета України — бути членом Північноатлантичного оборонного Альянсу (НАТО). 276 депутатів з п'яти фракцій Верховної Ради підтвердили наш вибір. При цьому слід зауважити, що це голосування об'єднало всі ті п'ять фракцій, які колись були єдиною коаліцією, і я цьому дуже радію”, — наголосив народний депутат.

На його думку, процес вступу України до НАТО буде досить тривалим та може зайняти роки, оскільки “українська армія заснована на радянських стандартах, зокрема, в управлінні та озброєнні”.

“Але головне, що ми продемонстрували всьому цивілізованому світу, що наш напрямок — це піти якомога далі від “совка”, від агресора — Російської Федерації”, — заявив Антон Геращенко.

У той же час відповідаючи на закиди критиків цього рішення, які кажуть, що “Україну ніколи не візьмуть у НАТО, бо на нашій територій відбувається збройний конфлікт”, парламентар зауважив, що в даному випадку необхідно мислити стратегічно, а не ситуативно.

“Головне — показати наш напрямок. Всі війни коли-небудь завершуються, і ця війна теж завершиться, але ми вже ніколи не будемо разом з Російською Федерацією, ми будемо з Європою. Це голосування продемонструвало наш намір”, — зауважив представник фракції “Народний фронт”.

Крім того, за словами Антона Геращенка, переваги цього стратегічного рішення ще в тому, що країни-претенденти на вступ до НАТО повинні відповідати високим стандартам Альянсу, зокрема, не повинні бути корумпованими, мати реальну демократію, високу якість управління державою та збройними силами тощо.