Перевірки, рейтинг та літаки не старше 20-ти років: Омелян розповів, які перевірки чекають на авіаперевізників

6 лет назад 0

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомив, що авіаперевізників чекають технічні ревізії літаків, створення рентингу максимально жорсткі заходи безпеки.

Про це він розповів в інтерв’ю "Прямому".

"Розв’язавши питання доставлення наших співвітчизників з тих країн де вони відпочивали, насамперед з Тунісу, а також з декількох інших держав, ми провели велику нараду та підсумкову прес-конференцію, на якій вирішили "прищипити" приватним та державним компаніям традиції, коли в першу чергу треба вибачитися перед своїми клієнтами, а також людьми, які постраждали через не зовсім якісну роботу. В першу чергу туроператорів та авіаперевіників", — заявив він.

Він подякував авіакомпанії "Bravo", яка за власний кошт вивезла близько тисячі українців з Тунісу. Не зважаючи на те, що компанія "Оазис тревел" не сплатила за це ні копійки.

 

"По ситуації в подальшому: з завтрашнього дня Міністерство економічного розвитку і торгівлі, яке опікується туристичним сектором, відпрацює механізм, який чином регулювати ринок з мінімальним державним втручанням але встановивши високі стандарти якості. З боку Мінінфраструктури — ми займемось тим же у сфері чартерних перевезень", — заявив Омелян.

Міністество повідомило всі авіакомпанії, що заходи контролю безпеки будуть максимально жорсткі. Ті авіакомпанії, які не зможуть переконати, що їхні борти відповідають всім стандартам – не будуть допущені до експлуатації в України та за її межами.

"Ми попередили авіакомпанії, що з наступного року ми плануємо встановити верхню межу для використання повітряних суден – це буде 20 років. Це стимулюватиме оновлення флоту України, а також спричинить меншу кількість технічних неполадок. Ми так само з кінця тижня розмістимо на сайті міністерства та Державіаслужби щомісячний рейтинг авіакомпаній, які здійснюють перевезення в Україні, щодо регулярності, а також наскільки вчасні ці рейси, які запізнення чи скасування. Кожен клієнт, турист, звичайний пасажир знав краще яка авакомпанія надійніша. Ці речі оновлюватимуться щомісячно. Це також увімкне фактор змагальності на ринку авіаперевезень", — додав урядовець.