Показали, як тунелі розташовані під Верховною Радою

7 лет назад 0

Вперше показали підземні тунелі, які знаходяться під Верховною Радою України. Ці приховані під землею переходи створені для того, щоб в разі критичної ситуації або загрози, українські парламентарії могли спокійно і в цілковитій безпеці покинути будівлю ВР і урядовий квартал в цілому.

Деякі українські депутати не приховують, що під урядовим кварталом розтягнулася справжня мережf підземних тунелів. Так, спустившись в тунель під Верховною Радою, можна швидко і непомітно потрапити в будівлю Адміністрації президента України або Кабінету міністрів України, повідомляє Інформ-UA.

Підземні ходи в урядовому кварталі були побудовані ще за часів СРСР в період Холодної війни. Ця мережа підземних ходів не просто довгі коридори, тут є кілька просторих укриттів, де можна в відносному комфорті знаходиться і управляти країною досить тривалий час, скільки того дозволяють рясні запаси провіанту та води. А ці запаси постійно поповнюються і контролюються. Деякі тунелі розраховані на рух автотранспорту.

Урядового підземного метро, на жаль немає. Крім головних урядових будівель, згідно з чутками і розрахунками київських дигерів один з підземних ходів веде з Верховної Ради прямо на станцію метро Арсенальна. Незважаючи на те, що парламентарії це ніяк не коментують, місцеві історики підтверджують існування даного тунелю.