Повідомили, коли запрацює єдиний рахунок для сплати всіх податків

6 лет назад 0

В Україні з 1 січня 2019 року запрацює єдиний казначейський рахунок. Слугуватиме для сплати всіх податків (крім ПДВ) великими платниками податків.

"Рахунок запрацює із січня, якщо почати роботу з його реалізації вже зараз. Завдяки ньому платник подаватиме один звіт до органу контролю по всіх об'єктах оподаткування по кожному податку. Гроші перераховуватиме на один-єдиний рахунок, з якого вони автоматично розподілятимуться на інші рахунки відповідно до його декларування. І це все – замість того, щоб формувати звіти окремо для кожного з органів контролю, яких у нас – більше семи сотень", — повідомив Євген Бамбізов, голова Офісу великих платників податків ДФСУ, пише Liga.net.

Він додав, що сповідує принцип — один платник — один координатор і єдиний рахунок.

Зараз 1364 підприємства змушені подавати сукупно понад 27 тис. звітів у більш ніж 741 неосновне місце обліку. Реалізація запропонованого проекту дозволить платникам подавати один звіт по кожному податку тільки в Офіс ВПП і платити загальну суму задекларованих податків на єдиний рахунок.

Офіс зможе адмініструвати не лише податки, що сплачуються до держбюджету, а й екологічний податок, ренту, податок на майно, туристичний збір, збір за місця паркування транспортних засобів.

Щоб реалізувати програму необхідно перетворити Офіс ВПП на єдине місце обліку великого платника, впровадити єдиний казначейський рахунок для сплати усіх податків і зборів (крім ПДВ) та розробити відповідне програмне забезпечення.