Рада ухвалила законопроект про відновлення кредитування

6 лет назад 0

Народні депутати підтримали у другому читанні проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення кредитування.

За законопроект № 6027-д під час сесійного засідання Верховної Ради проголосували 239 обранців.

Про це передає телеканал ZIK.

Законопректом, зокрема, передбачається зменшити фінансове навантаження на позичальників, що сприятиме відновленню економіки та активізації кредитуванню фізичних осіб, насамперед, для покращення житлових умов; усунути схеми незаконного виведення майна з-під обтяження кредитора; спростити процес та зменшити витрати боржників та кредиторів (стягувачів) при врегулюванні боргу за рахунок вдосконалення позасудових інструментів; урегулювати прогалини щодо погашення кредитів у випадку визнання спадщини відумерлою та низку інших питань у процесі спадкування.

Нагадаємо, ВРУ підтримала проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення кредитування у першому читанні 17 травня.

Голова Національного банку України під час розгляду документу назвав його «запорукою повноцінного відновлення кредитування української економіки» і заявив, що проект належить до пріоритетів уряду на 2018 рік, його повністю підтримує НБУ.

Комітет ВРУ з питань фінансової політики і банківської діяльності рекомендував прийняти законопроект № 6027-д «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо відновлення кредитування».