«Рішення російського суду про заочний арешт Арсенія Яценюка — це продовження гібридної війни Росії проти України!» — Ігор Пастух

7 лет назад 0

Сьогодні голова Херсонської обласної організації Політичної партії «Народний фронт» Пастух Ігор Олександрович та голова Херсонської міської організації Політичної партії «Народний фронт» Хутковський Костянтин Валентинович провели прес-конференцію із представниками районних та місцевих засобів масової інформації з приводу рішення російського суду про заочний арешт лідера "НАРОДНОГО ФРОНТУ" Арсенія Яценюка.

«Те, що Росія намагається шантажувати Арсенія Яценюка через рік після його відставки, що свідчить про його реальний вплив, про його внесок у зміцнення української незалежності. Це відповідь на послідовну державницьку позицію НФ і активну міжнародну діяльність Арсенія Яценюка. Вочевидь, також Кремль інфантильно сподівається завдати Яценюку репутаційної шкоди на Заході. Але це виглядає смішно.» — заявив Ігор Пастух.

Голова Херсонської обласної організації ПП «Народний фронт» повідомив про те, що російська влада готує судове рішення про арешт Арсенія Яценюка за вчинення злочинів на території Росії. Серед них : участь в озброєній групі, умисне вбивство за обтяжуючих обставин тощо.

«Хочу нагадати, що у 2015 році міністр закордонних справ Росії Лавров заявляв, що Російську Федерацію не влаштовує Яценюк на посаді Прем’єр-міністра. Вони чітко усвідомлювали, що Яценюк не піде на поступки агресору. І навіть оголошували компліментарні заяви на адресу інших високопосадовців країни, намагаючись підігріти їхні амбіції.
Взагалі, Москва вбачає у "Народному фронті" і особисто Яценюкові могильника великоімперських стратегій, феесбешних хитрощів, і плану раша-бліцкригу із захоплення України. Десятки провокацій, що мали призвести до конфліктів у середині української влади, паралічу коаліції більшості у парламенті, дезорганізації військових сил і створення передумов для реваншу проросійської влади, — ці зусилля Російської Федерації пішли шкереберть завдяки виваженій державницькій позиції Яценюка і "Народного фронту".
На фоні більш результативних стратегій щодо малих фракцій, які опинилися у опозиції, забравши історичний шанс демократичним силам приймати рішення конституційною більшістю у 302 голоси (як це було одразу після обрання нового складу нинішньої Верховної Ради), "Народний фронт" продовжує залишатися становим хребтом політичних сил, що були приведені до влади у 2014 році після Революції гідності на Майдані. Таким чином, рятуючи країну від хаосу.
Безвладдя і потужна агентурна мережа, і у середині парламенту теж, дає Росії шанс розповсюдити гангрену ОРДЛО на всю країну, повернути її під каблук московського упиря.
У Кремлі знають, що Яценюк має багато друзів на Заході. Що він має довірливі і близькі стосунки з впливовими політиками у Сполучених Штатах Америки. Тому війна проти Яценюка, як собі уявляють у Росії, — для них частина геополітичного протистояння з США у боротьбі за свій печерний «русскій мір».» — зауважив Ігор Олександрович.

Він впевнений в тому, що нинішні рішення російської "карально-правоохоронної" системи – це продовження шизофренічної московської пропаганди про "участь" Яценюка в чеченській війні.

«Цілком ймовірно, що клопотання Слідчого комітету Російської Федерації і подальші рішення російського "суду" стануть підставою для звернення Росії в Інтерпол про міжнародний розшук Яценюка. В такий спосіб диктаторський режим Путіна намагається шантажувати українських державних діячів, які проводять політику реальної відсічі російській агресії.» — наголосив Ігор Пастух.

На його думку, Росія все більше нагадує Радянський Союз за багатьма ознаками: так звані еліти, у томі числі представники судових і силових структур, чітко відчули тенденції, що Путін, як і колишні вожді СССР, окутує благодаттю тих, хто доводить свою відданість у боротьбі за вождя. Саме тому війна проти Яценюка для путінських підручних – це шлях до кар’єри, багатства і близькості до трону.

«Політолог Віктор Небоженко наголошує на тому, що порушена в Росії кримінальна справа проти Арсенія Яценюка яскраво свідчить про те, кого Кремль насправді вважає своїм головним ворогом.

Небоженко вважає, що відкрита кримінальна справа з вимогою взяття під варту лише колишнього прем'єр-міністра Яценюка, а не проти Голови Верховної Ради Парубія, чи не проти Головнокомандувача і президента України Порошенка і навіть не проти нинішнього прем'єр-міністра України Гройсмана, — все це говорить про те, кого, насправді, Кремль вважає своїм основним ворогом в Україні» — повідомив Ігор Пастух.

Начальник Головного тeриторіального управління юcтиції у Хeрcонcькій області Костянтин Хутковський розповів про звернення Мін’юсту до ЄСПЛ та всіх демократичних держав щодо невизнання рішень російських «судів» проти Арсенія Яценюка.

«Рішення російського суду про заочний арешт Арсенія Яценюка — це продовження гібридної війни Росії проти України. Це помста Яценюку за послідовну політику протидії російській агресії. Це плата за міжнародні судові позови і санкції проти Росії, помста за політику енергетичної незалежності і розвиток оборонного сектору України.» — вважає Костянтин Хутковський.

Підводячи підсумок, голова Херсонської обласної організації Політичної партії «Народний фронт» Ігор Пастух запевнив в тому, що:

« «Народний Фронт» продовжить системну протидію державі-агресору та її п’ятій колоні в Україні.
Арсеній Яценюк продовжить активні перемовини із західними лідерами задля зміцнення й розширення антипутінської коаліції у світі.»