Шкарпетки із гусями, департамент щастя та мітингувальники — голова Херсонської ОДА рік на посаді

4 года назад 0

  Голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв  — рік на посаді керівника області. За цей час відбулося багато подій. Суспільне зібрало найцікавіші з них за хронологією.
 
На момент призначення головою Херсонської ОДА Юрію Гусєву було 39 років. Відповідний Указ Президента був підписаний 11 липня 2019 року. Цього ж дня на площі Свободи відбулась акція "Вірю Гусєву".
 
видання "Пік"Акція на площі Свободи "Вірю Гусєву"
 
На посаду Гусєв вступив 13 липня. Представляти його на Чонгар приїхав Президент Зеленський.Одним із завдань, поставлених тоді Юрію Гусєву, було облаштування КПВВ на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом. Оновлені їх відривали вже восени.
 
Суспільне Херсон 
Перша зустріч Гусєва з місцевими журналістами відбулась в Урбан саду. На неї голова ОДА прийшов у шкарпетках із зображенням гусей. 
 
Facebook/Тетяна ДергачоваПерша зустріч із місцевими журналістами
 
На сцену у день міста Гусєв піднявся у футболці, на якій був намальований гусак. У ній же 17 вересня у «Сніданку з 1+1» голова Херсонської ОДА озвучив свої наміри схуднути. 22 жовтня він прозвітував, що скинув 8 кілограмів.
 
Facebook/Юрій Гусєв 
Юрій Гусєв ініціював створення служби щастя та покращення якості життя. 16 грудня минулого року був проведений конкурс на керівника цієї служби. Перемогла у ньому Весна Карпук.
7 лютого цього року жінку було призначено на посаду. Поспілкуватися з нею кореспондентам Суспільного після цього жодного разу не вдалось. 30 березня на сайті ОДА з’явилося розпорядження Гусєва про ліквідацію служби щастя та покращення якості життя. Тим же розпорядженням голова ХОДА перейменував управління культури, молоді та спорту в Департамент реалізації гуманітарної політики.
10 лютого з’явилась інформація про те, що дружина очільника Херсонської області стала власницею телеканалу Фешн ТіВі.
 
Скріншот/YouControl 
9 березня у Facebook виклали відео виступу гурту «Степ» у сесійній залі обласної ради з нагоди Міжнародного жіночого дня. Самі артисти у відвертому вбранні не бачили нічого поганого.
 
YoutubeВиступ групи "Степ" у сесійній залі
 
Гусєв сказав, що був тільки на офіційній частині вітань жінок зі святом, цей виступ побачив вже в інтернеті і розпорядився провести службове розслідування. У підсумку заяву про звільнення написав керівник апарату ОДА Володимир Клюцевський, який нині очолює апарат Харківської ОДА.
Із 12 місяців на посаді голови ОДА Юрія Гусєва 4 припали на карантин через пандемію коронавірусу у світі. 
 На початку карантину в області закривають усі ринки непродовольчих товарів, а згодом і продовольчих. За місяць люди почали торгувати просто вздовж дороги біля найбільшого на півдні України гуртового овочевого ринку у Великих Копанях і викидати у посадки ранні овочі.
 
Яніна ЛебєдєваЗіпсовані овочі люди кидали на узбіччі
 
Торгувати на ринку почали 21 квітня. А 26 люди перекрили рух транспорту на Антонівському мосту з вимогою відкрити усі ринки. Бо придбане у Великих Копанях ніде реалізовувати.
 
Суспільне ХерсонЛюди вимагають відкрити ринки
 
Кілька разів у квітні та червні жителі Новотроїцького району перекривають дорогу, а жителі Арабатської стрілки позиваються до Кабміну. Люди не згодні з планами Уряду утворити у них по одній громаді на весь район.
Гусєв говорить, що возив на Київ 2 варіанти плану.
  
Медіа — центр "Трудова Слава"Жителі Новотроїцького району перекрили дорогу на курортний Генічеськ
 
26 червня на Херсонщину приїздить Президент Зеленський. На цей візит акредитовують не всіх журналістів. Кілька інтернет видань на знак протесту виходять цього дня з порожніми сторінками.
В адміністрації пояснюють, що списки складалися Офісом Президента, і що не хотіли наражати медійників на небезпеку через коронавірус.
 
Інтернет-видання "Кавун.City"Подібні публікації були на багатьох херсонських сайтах
 
12 липня власники і працівники нічних клубів та ресторанів збираються перекривати рух на Антонівському мосту. Вони не задоволені забороною головного санітарного лікаря України працювати після 23.00. Юрій Гусєв звертається до мітингарів з проханням не вдаватися до таких заходів і запрошує до діалогу. Акція на мосту таки відбулась, рух був перекритий частково. Голова ОДА пообіцяв звернутися до Кабміну, щоб переглянули ці карантинні обмеження.  
 
Суспільне ХерсонПрацівники нічних клубів та ресторанів вимагають дозволити їм працювати після 23:00
 
17 червня на урядовому порталі були оприлюднені рейтинги адміністрацій. Кабінет Міністрів проводив перевірку виконання рішень Уряду та Прем’єр-міністра щодо запобігання поширенню на території України COVID-19. 
Всі області оцінювалися за п’ятибальною шкалою по семи показниках. 
Здійснювався моніторинг виконання, зокрема, таких рішень Уряду:

  • дотримання режиму в’їзду-виїзду з областей;
  • ситуація із забезпеченням обсервації; 
  • ситуація в лікарнях стосовно виплат зарплат; 
  • соціальний захист під час карантину. 

 

 
 Здійснюється моніторинг виконання, зокрема, таких рішень Прем’єр-міністра: 

  •  відповідність рішень місцевих комісій техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з рішенням Державної комісії та регіональних комісій ТЕБ та НС; 
  • організація та проведення дезінфекційних заходів в регіонах; 
  •  забезпечення ПЛР тестування населення на коронавірус.

Максимальна оцінка, яку могла отримати область, — 35 балів.
За цим рейтингом Херсонщина сімнадцята. 

UA:Херсон