Ситник заявив, що суди саботують справи НАБУ і САП

7 лет назад 0

Директор НАБУ Артем Ситник в інтерв'ю Радіо Свобода заявив про саботаж судами справ, переданих Національним антикорупційним бюро і Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою.

"Повний саботаж з боку судових органів. Справи місяцями просто не слухають у суді", — сказав Ситник.

За його словами, не розглядаються навіть "доволі прості справи".

Єдиний вихід із ситуації — це створення Антикорупційного суду, який розглядатиме відповідні справи, вважає Ситник.

За словами директора НАБУ, законодавство не передбачає ніякого дедлайну з розгляду справ.

При цьому він зазначив, що вироків у справах, щодо яких є процесуальна боротьба між стороною захисту і стороною обвинувачення, немає.

"Вироки які є, це вироки, де затверджувалися переважно угоди прокурорів. Одна з останніх, то це за одним з фігурантів справи Онищенка", — зазначив Ситник.

Він також наголосив, що ситуація з судами використовується зацікавленими сторонами також і для тиску на НАБУ та дискредитації його роботи.

"Детективи, що працюють по 20 годин на добу, не бачать сімей, щоб дати результат, а в подальшому справа гальмується, то детективи втрачають певну мотивацію", — сказав директор НАБУ.

Ситник переконаний, що на суддів здійснюється певний тиск у цих питаннях.

"Тому що не може суддя просто так не вийти на роботу, щоб розглянути подання на арешт того ж Насірова. Отже, хтось йому сказав не йти на роботу, не виконувати норму закону, не розглядати ці подання", — пояснив він.

"Я впевнений, що коли будуть 2-3 вироки у цих справах, які ми обговорюємо — ситуація кардинально зміниться", — наголосив Ситник.