“Слуги народу” не змогли поділити фракцію в Бериславській райраді

3 года назад 0

 В місцевих лавах пропрезидентської партії виник розкол, про це розповідає Новий день.

Про створення одразу двох фракцій "Слуги народу” в Бериславській райраді восьмого скликання оголосили депутати від цієї партії на пленарному засіданні сесії ради 15 грудня.

Першою про створення фракції заявила Наталя Стаднік, депутатка райради, яка зараз фактично виконує обов’язки голови Бериславської райдержадміністрації. Вона повідомила, що її обрали головою фракції "Слуги народу”. Після неї слово взяв депутат Богдан Ковальов, який оголосив про створення іншої фракції цієї ж партії під його головуванням.

— Наталя Стаднік мене випередила і вирішила створити ще одну фракцію "Слуги народу”. Я не знаю, що у неї там за документи, але наші були затверджені головою обласної партійної організації "Слуги народу” Юрієм Соболевським, на них є печатка партії. Знаю, що деякі депутати райради фізично не могли увійти до складу оголошеної Стаднік фракції, оскільки більше двох тижнів перебувають на лікарняному, — повідомив Богдан Ковальов.

Він уточнив, що до очолюваної ним фракції зголосились увійти 6 депутатів. Загалом же партія "Слуга народу” має 9 мандатів у Бериславській райраді.

— Заступником фракції я призначив депутатку Ларису Ващенко. Вибачаємось, що є непорозуміння в нашій команді. Але ми зробимо все, щоб зліпити нашу фракцію, — додав Ковальов.

Про відкликання свого підпису від поданих ним документів про створення фракції заявив депутат райради Віктор Доля. Водночас Наталя Стаднік запевнила, що підготовлені нею документи повністю відповідають чинному законодавству та регламенту ради. 

— Ми мали заяви від депутатів, які перебувають на лікарняному, тому були всі підстави врахувати їхню позицію. Рішення про створення фракції ми приймали на зборах депутатів, обраних до райради від "Слуги народу”. Усе було легітимно. Можливо, Богдан Ковальов на сесії повів себе дещо емоційно. Та сподіваюсь, ми знайдемо порозуміння і будемо працювати разом, — прокоментувала Наталя Стаднік.

Нагадаємо, що Богдан Ковальов був одним із претендентів на посаду голови Бериславської райради. Однак на пленарному засіданні сесії 4 грудня він зняв свою кандидатуру на користь депутата від "Батьківщини” Дмитра Сливченка, якого й затвердили на цій посаді.