Суд відкинув претензії щодо мовного закону — його підпишуть

5 лет назад 0

Мовний закон підпишуть та опублікують.

Окружний адмінсуд Києва відмовився задовольнити позов до спікера парламенту Андрія Парубія від громадської організації "Інститут правової політики та соціального захисту імені Ірини Бережної". Вона вимагала заборонити Парубію підписувати мовний закон, передаэ сайт "Gazeta.ua".

Заявники не змогли довести протиправності дій Парубія і не надали жодного відповідного доказу. Суд визнав позов необґрунтованим.

"Заява позовників не містила обґрунтування та доказів (наприклад, статут), що позов стосується мети, з якою створено ГО "Інститут правової політики та соціального захисту імені Ірини Бережної". При цьому в заяві було вказано, що права громадської організації та її членів були нібито порушені діями голови Верховної Ради", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, зранку 25 квітня Верховна Рада ухвалила у другому читанні та загалом законопроект про забезпечення функціонування української мови як державної.

За проголосували 279 народних депутатів. 38 парламентарів виступили проти, серед них — уся фракція "Опозиційного блоку".