Суд зупинив дію рішення Херсонської облради про відкликання делегованих ХОДА повноважень

7 лет назад 0

Херсонський окружний адміністративний суд 05 квітня 2017 року задовольнив клопотання про забезпечення позову п’яти управлінь Херсонської обласної державної адміністрації до Херсонської обласної ради про визнання протиправним та скасування рішення облради від 03.03.2017 №391.

3 березня 2017 року на сесії Херсонської облради прийнято рішення, яким внесені зміни до рішення Херсонської облради від 21.01.2011 № 99 "Про делегування обласній державній адміністрації повноважень щодо управління об'єктами спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст областей" шляхом визнання такими, що втратили чинність пункти 1, 4 вказаного рішення.

Зі змісту п.1 рішення 2011 року слідує, що облрада делегувала ОДА повноваження щодо управління об’єктами спільної власності територіальних громад області та корпоративними правами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області. До таких об’єктів належать об’єкти нерухомого майна освіти, медицини, культури та інші.

Тобто, на підставі даного рішення Херсонська ОДА в особі позивачів з 2011 року до прийняття спірного рішення обласною радою здійснювала управління майном територіальних громад області, в тому числі приміщень шкіл, дошкільних дитячих закладів, лікарень, закладів культури та інших установ.

Суд своєю ухвалою зупинив дію оскаржувального рішення до вирішення справи по суті. Під час попереднього судового засідання суд дійшов висновку, що зупинення дії спірного рішення убезпечить населення області від можливого заподіяння шкоди їх правам та інтересам через припинення фінансування об’єктів власності територіальних громад області в галузі освіти, медицини, культури тощо.

Розгляд справи (№821/546/17) по суті призначено на 25.04.2017 об 11.00 год — повідомив відомчий прес-центр.