В Мінприроди пропонують полезахисні смуги засадити деревами-медоносами

5 лет назад 0

В Мінприроди розробили концепцію відновлення полезахисних смуг і пропонують засаджувати їх деревами-медоносами. 

Про це під час IX з’їзду Спілки пасічників України розповів заступник міністра екології та природних ресурсів України Василь Полуйко, передає Agronews.

«Ідея полягає в тому, щоб полезахисна смуга, окрім захисту поля, виконувала ще й додаткові функції, наприклад — була засаджена деревами-медоносами. Мені доводилося бачити на Херсонщині приклад, коли полезахисна смуга складалася з акації, а фермери ще там підсіяли ожину», — розповів заступник міністра.

За його словами, що стосується законотворчих ініціатив, Міністерство екології та природних ресурсів доопрацьовує проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку і правил проведення обов’язкового страхування цивільної відповідальності суб’єктів господарювання за шкоду, яку може бути заподіяно довкіллю або здоров’ю людей під час зберігання та застосування пестицидів і агрохімікатів».

«Міністерство екології та природних ресурсів підтримає законопроект, який пропонується Спілкою пасічників, працюючи з депутатами, а також в стінах парламенту. Окрім того, маємо ще деякі пропозиції, наприклад, розміщення пасіки в лісах класифікувати як довготривале тимчасове місце користування, що дозволить укладати довготривалі договори оренди», — зазначає Василь Полуйко.