В органах прокуратури працює 14950 осіб, а їх декларації доброчесності не перевіряють

6 лет назад 0

Реформа прокуратури передбачала скорочення чисельності працівників. З 2015 по 2016 штат прокуратури дійсно зменшився: з майже 20 тисяч до майже 15 тисяч осіб. Однак за час перебування Юрія Луценка на посаді генпрокурора працівників з 14800 побільшало до 14950. Такі дані надали в ГПУ на письмовий запит програми.

За попередньою версією Закону “Про прокуратуру”, з 1 січня 2018 штат прокуратури мав бути скорочений до 10 тис осіб. Однак нещодавно парламент вніс зміни у закон і скасував цю норму.

Окрім цього, реформою передбачалася таємна перевірка доброчесності співробітників прокуратури. За словами експерта з реформи правоохоронної системи Реанімаційного пакету реформ Олександра Банчука, її мала б проводити Генеральна інспекція. Однак в порядку проведення перевірки цей процес не зазначено.

“Результатів ноль з того всього, тому що вони тільки заповнюють декларацію доброчесності, яка складається з 6-ти пунктів. Генеральний прокурор звузив оцю таємну перевірку доброчесності до тільки одного, що прокурори просто подають декларацію”, — пояснив Олександр Банчук.