В Україні вже з’явилися перші приватні виконавці

7 лет назад 0

5 жовтня 2016 року набрали чинності закони, які дали старт реформі примусового виконання рішень судів та інших органів, а з 5 січня цього року введені в дію положення, що стосуються діяльності приватних виконавців.

Тобто, з початку 2017 року в Україні почала працювати так звана змішана система виконання судових рішень. Відтепер, поруч із державними виконавцями працюватимуть приватні. Передбачається, що завдяки цьому нововведенню підвищиться якість виконання судових рішень. На минулому тижні були проведені кваліфікаційні іспити, які дали нашій країні перших приватних виконавців.
22 та 24 травня 2017 року у ході іспитів загалом 26 із 42 претендентів довели рівень своє готовності стати приватними виконавцями. 29 травня ще 24 кандидати приймали участь у складанні іспиту, і 21 з них зробили це успішно.
Зовсім скоро вони отримають свої посвідчення та розпочнуть діяльність. Вітаємо першопрохідців, та висловлюємо надію, що вони виправдають сподівання громадськості, щодня доводячи свій професіоналізм, адже відтепер ефективність реформи примусового виконання залежать у тому числі і від них.
Бажаючим стати приватними виконавцями хочу нагадати вимоги до посади: — громадянство України; — вік від 25 років; — вища юридична освіта; — стаж роботи у галузі права не менше двох років. Усі без виключення кандидати повинні пройти курс навчання та скласти кваліфікаційний іспит. Також кандидати повинні пройти стажування. Проте від нього звільняються особи, які мають стаж роботи державного чи приватного виконавця, адвоката, нотаріуса, арбітражного керуючого не менше одного року або помічника приватного виконавця не менше двох років.

Начальник Головного територіального управління юстиції у Херсонській області Костянтин Хутковський