В Україні знайшли спосіб позбутися недобросовісних рієлторів

5 лет назад 0

В Україні можуть зникнути так звані сірі рієлтори.

Фонд держмайна розробив законопроект "Про брокерську діяльність у сфері нерухомості". Документ допоможе встановити загальні правила діяльності у цій сфері.

"Сьогодні відсутнє будь-яке законодавче регулювання брокерської діяльності. Головне — невизначено правові наслідки за порушення законодавства", — написав передає сайт "Gazeta.ua" з посиланням на Facebook голови Фонду держмайна Віталія Трубарова.

За його словами, брокером може називатися особа, яка має досвід роботи від 3 років. Спеціаліст повинен успішно скласти кваліфікаційний іспит, отримати кваліфікаційний сертифікат брокера з нерухомості. Інформація про останній повинна міститься в Держреєстрі брокерів із нерухомості й суб'єктів брокерської діяльності.

"Провадити брокерську діяльність у сфері нерухомості може винятково суб'єкт брокерської діяльності, який має у своєму штаті хоча б одного брокера з нерухомості. Також закон передбачає наявність агента з нерухомості — помічника брокера, який повинен пройти професійну підготовку й отримати свідоцтво про навчання", — додав Трубаров.

Кожні 3 роки рієлтор зобов'язаний складати іспит і підтверджувати кваліфікацію.

Державне регулювання брокерської діяльності у сфері нерухомості здійснюватиме Фонд держмайна.