Вдумайтесь у ці цифри: «орлам» Луценко нагадали, ким насправді потрібно зайнятися

6 лет назад 0

Депутат Мустафа Найєм на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook заявив, що українська прокуратура не займається розслідуванням діяльності бізнесменів, яка обходиться держбюджету в мільярди гривень, але проводить масові обшуки в "Новій пошті".

" 157 млрд грн ми віддали, щоб закрити дірку в "Приватбанку" Ігоря Коломойського. 10 млрд грн країна зібрала, щоб віддати за тарифом "Роттердам плюс" Ринату Ахметову. 1,9 млрд грн дотацій отримали компанії Юрія Косюка за січень–червень 2017 року. А обшуки пройшли в 42 касах і шести відділеннях "Нової пошти", щоб вилучити 132 тис. грн ", – написав він.

Нардеп зазначив, що ці цифри не є маніпуляцією.

" Поцікавтеся зайнятістю органів досудового розслідування. Щоб ви не морочилися – на поточний момент у виробництві знаходиться більше мільйона (!) справ. Просто вдумайтеся в цю цифру. Це до двох сотень справ на одного слідчого або прокурора. При такому вале роботи розстановка пріоритетів – це дуже важливо. Якщо, звичайно, думати. Думати взагалі і про ефективність системи, а не своїй кишені, зокрема ", – підсумував він.

Нагадаємо, раніше керівництво Генеральної прокуратури України озвучило деталі виробництва і обшуків "Нової пошти". До звинувачень щодо несплати податків в роботі "Нової пошти" додалися ще "пересилання у великих обсягах безакцизних алкогольних товарів та наркотичних речовин". Про це написав генпрокурор Юрій Луценко в Facebook.

Згідно з інформацією, нещодавно відбулася зустріч із співзасновником компанії "Нова пошта" В'ячеславом Климовим. Представник оператора експрес-доставок в Україні підтвердив, що санкціоновані обшуки, які проводилися представниками Генпрокуратури на підприємствах "Нової пошти" 16 березня в декількох містах країни, були коректними.