Ветерани АТО масово відмовилися від держнагород через дії влади

6 лет назад 0

Ветерани антитерористичної операції на Донбасі вирішили масово відмовитися від державних нагород після силового розгону наметового містечка під Верховною Радою.

Таким чином, вони вирішили підтримати побитих побратимів.

«Я підтримую своїх побратимів, яких жорстоко побили. Я не хочу мати таку нагороду, підписану президентом. Я кров’ю заплатив за неї. Я воював, а за що? За цих депутатів, які не прийшли? Передайте будь ласка Петру Олексійовичу», – сказав ветеран АТО Вільгельм Кройц.

Слід уточнити, що схожа ситуація спостерігалася і в Тернополі. На думку ветеранів АТ, ситуація з розгоном наметового містечка під Радою є ганебною. Саме тому українці вирішили повернути нагороди в Тернопільську обласну державну адміністрацію.

Нагадаємо, 3 березня, силовики Національної гвардії атакували наметове містечко, розташоване під стінами українського парламенту. Про це повідомив народний депутат Семен Семенченко.

У той же час нардеп Єгор Соболєв опублікував відео, на якому видно, як силовики Національної гвардії починають оточення наметового містечка. При цьому самі активісти вигукують «ганьба», «ви ж українці», «ви захищаєте Україну! То чи не будьте ж гарматним м’ясом».