Вибори в Криму Херсонщина не визнає — заявили депутати ХОР

6 лет назад 0

Проведення виорів російського президента в українському Криму наелектризувало сспільство і змусило високопосадовців та деутатів зробити ряд гучних заяв, які б дозволили оцінити позицію кожного.

Премєр-міністр Володимир Гройсман щодо цього заявив:

"Крим – український, там ніяких виборів бути не може, а наші календарні вибори Президента України відбудуться у березні наступного року – і на цьому крапка. А все інше буде фейком та намаганням видати бажане за дійсне" – сказав він журналістам.

У свою чергу керівник МВС України Арсен аваков теж висловився досить жорстко: якщо РФ не відмовиться від проведення свого плебісциду 

на українській території, то голосування росіян в Україні взагалі у цей день опиниться під питанням:

"Сьогодні викликав у Міністерство тимчасового повіреного у справах Російської Федерації в Україні. Дипломату була доведена офіційна позиція української сторони щодо виборів 18 березня на окупованих територіях", – повідомив Арсен Аваков. 

Ось тепер і в Херсонській обласній раді с каали своє слово — 16 березня 2018 года депутаты ХОР прийняли рішення про звернення до Президента Україини та ВРУ про невизнання президентських виборів 18 березня 2018 , які проводить у Криму Росія. Питання вис вітлив депутат-радикал Микола Ставицький. Його підтримав глава облради Владислав Мангер. Тож рішення було ухвалене більшістю депутатів: за – 46, не голосувало — 10.
Був присутнім і підтримав депутатів області й глава ХОДА Андрій Гордєєв.
То Херсонщина свою позицію висловила. Як зреагує Росія?