У Херсоні Глава фракції БПП заявив про непрозорість розподілу 65 млн гривень бюджетного профіциту

7 лет назад 0

Фракція БПП в Херсонській міській раді звернулася в Національне антикорупційне бюро України та Генеральної прокуратури України з приводу порушень при розподілі бюджету на березневій сесії міської ради.

Сьогодні на пленарному засіданні сесії Херсонської міської ради, голова фракції партії БПП-«Солідарність» Сергій Жуйков висловив претензії міському голові Володимиру Миколаєнко про непрозорий характер формування порядку денного сесії.

Він зазначив, що горезвісний перерозподіл профіцитних 65 мільйонів гривень міського бюджету, винесення проекту рішення якого регулярно відкладалося, проводився непрозоро, приблизно 20 проектів рішень порядку денного не проходили слухань у постійних комісіях, а гроші з бюджету передбачається розподілити, виходячи з лобістських інтересів окремих депутатів, директорів комунальних підприємств, директорів окремих шкіл і так далі.
Крім того, він стверджує, що проект по розподілу цих засобів змінюється буквально за ніч і не відповідає тому документу, який розглядався на засіданні робочої групи. Наявні порушення бюджетного законодавства.

Також він заявив, що проект створення муніципальної варти, який лобіює голова міськради Володимир Миколаєнко, це ніщо інше, як черговий спосіб вкрасти гроші з міського бюджету:
"Муніципальна варта" — це нові "робочі місця" для депутатів, так як і там є виділення бюджетних коштів", — зазначив Сергій Жуйков.

На всі ці заперечення міський голова відповів досить неввічливо: «Ви краще б думали за людей, Сергій Геннадійович!».