У Каховці депутатів умовляли прийти на сесію

5 лет назад 0

Одна з ймовірних причин цього — небажання народних обранців виділяти кошти громадській організації “Учасники АТО “Скіф”.

Зірваною через відсутність кворуму виявилась позачергова сесія Каховської міськради, що мала відбутись 4 березня. Для її проведення не вистачило присутності лише одного депутата. Проігнорували сесію в повному або майже повному складі депутати від “Самопомочі”, “Опоблоку”, “Союзу лівих сил” і “Батьківщини”.

Її порядок денний містив 31 питання. Всі вони розглядались на засіданнях постійних депутатських комісій ще 21 лютого. Серед іншого депутати мали виділити кошти для місцевої ГО “Учасники АТО “Скіф”. Ця ситуація викликала чималий резонанс, адже на попередніх сесіях 20 грудня 2018 року і 31 січня Каховська міськрада з подачі “Опоблоку” і “Самопомочі” відмовилась виділяти передбачені для “Скіфа” 50 тис. грн.

Виправити чи то помилку, чи то свідоме ігнорування ветеранської організації міськрада з вини представників вказаних партій не змогла і 4 березня. Також депутати вже другу сесію підряд не змогли розглянути рішення виділення земельних ділянок учасникам АТО і Операції об’єднаних сил.

Обурені нехтуванням своїх законних прав ветерани направились до офісу міської організації “Опоблоку”. Тим більше, що 28 лютого депутат облради від цієї партії Павло Філіпчук запевнив членів “Скіфа”, що його однопартійці підтримуватимуть цю організацію. Проте присутня в офісі депутатка міськради Олена Молчанова заявила, що надто зайнята, щоб йти на сесію. А співробітниця офісу Ольга Савельєва додала, що “Філіпчук не має ніякого відношення до Каховської міськради, бо він є депутатом облради”.

Нагадаємо, що попередня сесія міськради, що мала відбутись 28 лютого, була теж зірвана через небажання депутатів голосувати за її порядок денний. Одна частина депутатів, зокрема, представники “Опоблоку” пояснили це включенням до нього біля 20 питань, що не розглядались на спільних засіданнях постійних депутатських комісій. Інша ж частина заявила, що не голосувала за порядок денний через небажання міського голови Андрія Дяченка виносити на розгляд питання про дострокове припинення своїх повноважень.