У Новій Каховці міський голова представив громаді нових заступників та секретаря ради

3 года назад 0

 Вчора, 23 листопада, у Новій Каховці міський голова Володимир Коваленко провів робочу нараду з керівниками комунальних підприємств, начальниками управлінь та відділів міської ради та виконавчого комітету.

На початку наради міський голова представив нових заступників та секретаря міської ради, повідомляє Online НК з посиланням на офіційний сайт Новокаховської ОТГ.

Рішеннями Новокаховської міської ради Херсонщини секретарем ради обрано Дмитра Васильєва, першим заступником міського голови призначено Олега Тарабаку, заступниками міського голови – Леоніда Чурсинова, Сергія Хоменка та Володимира Арнаута, керуючим справами виконавчого комітету – Віталія Кубатка.

Володимир Коваленко побажав новим заступникам професійних досягнень та наснаги у роботі.

Продовжив нараду міський голова питаннями щодо ситуації з захворюванням на COVID-19 у місті. Перед присутніми виступив головний лікар Комунального некомерційного підприємства «Центральна міська лікарня міста Нова Каховка» Ігор Гайдаманчук. Наразі у відділеннях ЦМЛ знаходиться 79 хворих на пневмонію, з них 49 в терапевтичному відділенні та 30 у відділенні хірургії №2, 24 хворих на COVID-19, хворі забезпечені киснем.

За словами Генерального директора Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги міста Нова Каховка» Олени Ходорковської в місті хворіє 247 осіб (серед них 16 медиків), 112 осіб знаходяться на самоізоляції. Олена Ходорковська поінформувала також про забезпеченість медичних працівників Центру засобами індивідуального захисту та наголосила на необхідності виділення додаткових коштів для закупівлі засобів індивідуального захисту, оскільки потреба у них зростає.

Володимир Коваленко наголосив на необхідності створення робочої групи з питань дотримання протиепідемічних карантинних заходів із залученням фахівців різних служб.

Міський голова дав доручення тримати на контролі питання забезпечення індивідуальними засобами захисту медичного персоналу та в разі необхідності підготувати резервні приміщення для хворих.

Начальник відділу освіти Лілія Микитенко поінформувала присутніх про температурний режим та роботу закладів загальної середньої освіти. Станом на 23.11.2020 року в дитячих садках відсутні 962 дітей, в закладах загальної освіти – 1832. Добра новина – хворіє менше вчителів.

На закінчення наради міський голова дав протокольні доручення:

  • прибирання вулиць міста від опалого листя,
  • завезення піску для посипання доріг,
  • проведення робіт зі встановлення освітлення по вул. Заводській та Промисловій,
  • асфальтування доріг,
  • вирішення соціально-побутових питань, пов’язаних з перебуванням бійців 57-ої ОМПБ,
  • контролю щодо наявності у достатній кількості засобів індивідуального захисту для медичних працівників,
  • здійснення моніторингу стану із захворюваннями в дитячих садках та закладах загальної освіти,
  • підготовки та проведення заходів у зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів.