«Єдине вікно» на митниці: Порошенко підписав закон

5 лет назад 0

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо впровадження механізму "єдиного вікна" і оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України".

Реалізація цього закону дасть змогу прискорити процес проведення експортно-імпортних операцій і поліпшить інвестиційну привабливість і рейтингові показники України, пише сайт today.ua.

"Це прозоре і відкрите вікно для суб’єктів господарювання, відкрите для бізнесу, відкрите для інвестицій і точно покращить інвестиційний клімат в державі", — підкреслив Порошенко.

Закон забезпечить оптимізацію та спрощення процедур проведення державних видів контролю під час здійснення зовнішньоекономічних операцій; зменшить кількість органів контролю в пунктах пропуску через держкордон України і в місцях митного оформлення товарів і транспортних засобів всередині країни; поліпшить експортний потенціал України; зменшить витрати суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, які експортують товари з України; зменшить кількість дозвільних документів, що надаються при митному оформленні товарів і їх пропуску через митний кордон України.

Також зменшиться адміністративний тиск і фінансові витрати для бізнесу завдяки зменшенню кількості органів контролю та ризик корупційних дій завдяки впровадженню безпаперової взаємодії між посадовими особами державних органів і суб’єктами господарювання.

Крім цього, впровадження норм закону забезпечить виконання низки міжнародно-правових зобов’язань України в рамках СОТ.