Україна вперше за п’ять воєнних років має ресурс для зростання економіки

5 лет назад 0

Україна вперше за п’ять воєнних років має ресурс для зростання економіки. Про це Президент заявив під час зустрічі з бізнесменами на щорічній інвестиційній конференції Dragon capital.

Глава держави рекомендуватиме Уряду свою стратегію – розвивати в першу чергу п’ять основних секторів: агропромисловий комплекс, IT-технології, логістику та інфраструктуру, машинобудування та туризм. Саме в ці галузі, переконує Петро Порошенко, інвестори готові вливати мільярди.

«Під них ми точно залучимо мільярди доларів інвестицій. Їхня реалізація створить десятки тисяч малих підприємств, сотні тисяч робочих місць з достойною оплатою знизить і поверне додому українців, знизить рівень їх присутності закордоном. Ця програма наповнить державні та місцеві бюджети, де успішно розвивається в місцевих бюджетах програма децентралізації, дасть можливість продовжити підвищувати зарплати бюджетникам, пенсії, соціальні виплати, створить і зміцнить середній клас, демократію і зробить Україну ще більш привабливою для інвесторів», – зазначив Глава держави.

За словами Петра Порошенка популізм живиться бідністю і соціальною несправедливістю.

«Тому наголошую, що зміни в Україні можна забезпечити лише подоланням бідності. І цей шлях починається з ваших інвестицій», – каже Президент.