Україна завершує створення центрів реагування на кіберзагрози

6 лет назад 0

Україна завершує створення центрів реагування на кіберзагрози в державній інформаційній інфраструктурі. Уряд розраховує на збереження позитивної динаміки в сфері посилення кібербезпеки.

Про це заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе в ході зустрічі з заступником Генерального секретаря НАТО з нових викликів безпеці Антоніо Міссіролі в Брюсселі, – повідомляє segodnya.

«Запуск ситуаційних центрів реагування на комп’ютерні інциденти в державній інформаційній інфраструктурі знаходиться вже на завершальному етапі. Один з таких центрів вже працює в Службі безпеки України», – сказала вона.

Віце-прем’єр висловила надію на збереження позитивної динаміки.

«МЗС України перебуває на передовій кібератак. Сподіваюся, найближчим часом буде представлено спільний підхід до вирішення проблематики цієї сфери. З огляду на необхідність протистояти російській агресії на Сході України, можна сказати, що ми цей марафон біжимо зі спринтерською швидкістю», – стверджує Климпуш-Цинцадзе.

У свою чергу заступник Генерального секретаря НАТО з нових викликів безпеці Антоніо Міссіролі зазначив, що альянс добре розуміє ті виклики, які стоять перед Україною, і усвідомлює необхідність якісної міжурядової кооперації та комунікацій.

Ситуаційний центр забезпечення кібербезпеки був створений на базі Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ наприкінці січня 2018 року. Для його створення минулого року отримала відповідне технічне обладнання і програмне забезпечення в рамках виконання першого етапу Угоди про реалізацію трастового фонду Україна-НАТО з питань кібербезпеки.