Укрзалізниця вертатиме гроші, якщо у вагонах не працюватимуть кондиціонери

5 лет назад 0

Цього літа в Укрзалізниці запустили 35 додаткових поїздів, це на 2 більше, ніж торік. В Укрзалізниці кажуть, що кондиціонери працюють приблизно в половині вагонів. Але за такий комфорт доведеться доплатити приблизно 15% від ціни квитка

Саме на відсутність кондиціонерів у вагонах торік найбільше скаржилися пасажири.

Тож і нинішнього літа нічого не змінилося на краще. Особливо страждатимуть українці, що їхатимуть  відпочивати на морські узбережжя. Адже вагони під спекотним південним сонцем швидко перетворюють мандрівку в нестерпне випробування. І чи заспокоює обіцянка залізничних функціонерів  повертати 15% від вартості квитка, якщо у вагоні кондиціонер не  працюватиме? Але ці гроші обіцяють відшкодувати  тільки після офіційної скарги.

«Тобто, пасажир залишає претензію, претензійний відділ її розглядає, і в разі підтвердження будуть здійснені відповідні виплати», — уточнив на одному з українських телеканалів директор департаменту пасажирських перевезень Укрзалізниці  Олександр Красноштан.

Отже, спека, скарга, претензійний відділ, розгляд і не факт, що змученому пасажирові повернуть ці нещасні гроші. Та й знаючи нашу бюрократичну тяганину, навряд чи кожен потерпілий від залізниці вирішить скаржитися.