Укрзалізниця звільняє начальників через поламаний кондиціонер у вагоні

7 лет назад 0

Укрзалізниця ініціює розірвання угоди з ПАТ “Дніпровагонрембуд” через неякісний ремонт систем кондиціонування, що, зокрема, мало місце 6-7 серпня у вагоні поїзда сполученням Херсон-Київ.Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці.

“ПАТ “Укрзалізниця” ініціює розірвання угоди з ПАТ “Дніпровагонрембуд” через неякісний ремонт систем кондиціонування”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що стосовно посту віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе про подорож у вагоні № 12 поїзда № 297 Херсон – Київ 6-7 серпня Укрзалізниця вже провела оперативне розслідування наведених фактів. Нагадується, що тоді у соцмережі Facebook віце-прем'єр повідомила, що у вагоні не працювала система кондиціонування повітря.

“У вагоні № 12 поїзда № 297 кондиціонер не працював через незадовільну роботу ПАТ “Дніпровагонрембуд”, з яким Укрзалізниця за результатами тендеру уклала угоду на виконання сервісних послуг з ремонту та підготовки до експлуатації систем кондиціювання повітря. Працівники ПАТ “Дніпровагонрембуд” відремонтували систему кондиціювання повітря в цьому вагоні 01-03.08.2017. На жаль, система кондиціювання вийшла з ладу вже під час першого рейсу: відбувся витік холодоагенту з системи кондиціювання повітря”, — йдеться у повідомленні.

Наразі цей вагон виключено зі складу поїзда, оформлюються відповідні претензії до ПАТ “Дніпровагонрембуд”: “ПАТ “Укрзалізниця” спільно з філією “Пасажирська компанія” розпочинає роботу з припинення дії укладеної угоди з ПАТ “Дніпровагонрембуд” як з виконавцем, який не зміг надати якісні послуги”.

Що стосується повідомлення про погане самопочуття провідника, який обслуговував вагон, то в Укразалізниці повідомили, що, за висновками медиків, він знепритомнів через харчове отруєння. Наразі він лікується в житомирській лікарні.

“При цьому Укрзалізниця усвідомлює свою відповідальність за ситуацію, що склалася. Після оперативного розгляду прийнято рішення щодо звільнення із займаних посад начальника, заступника начальника та головного інженера пасажирського вагонного депо Київ-Пасажирський”, — зазначається у повідомленні.