За що українців можуть позбавити права на субсидію: повний перелік умов

6 лет назад 0

Кабінет Міністрів України на позачерговому засіданні затвердив зміни в програму субсидування

Так, з 1 травня субсидії не зможуть отримувати сім'ї, що мають автомобіль не старше п'яти років, квартиру площею понад 120 м² або будинок понад 200 м². Безробітним доведеться реєструватися в центрі зайнятості, а українцям, котрі здають нерухомість в оренду — декларувати дохід, пише vechirniykiev.com.ua.

У Кабміні відзначають, що цю систему потрібно вдосконалити задля розширення претендентів на отримання допомоги від держави. У Кабінеті Міністрів переконані, що нововведення скоротить кількість зловживань, передає protokol.

Згідно нововведення українців очікують наступні зміни:

— власники нерухомості, які здають її в оренду, тепер повинні вказувати в деклараціях відповідні доходи. Для цього в документах з'явиться нова графа: "Інші доходи".
— субсидії більше не зможуть отримувати сім'ї, які мають предмети розкоші або автомобіль не старше п'яти років. Винятки: мопеди і машини, надані державою (органом соціального захисту населення).

— вводяться обмеження на житлоплощу: сім'ї, що живуть в квартирах площею більше 120 м² або будинку площею понад 200 м², більше не отримають субсидії. Це правило не поширюється на прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу.

— безробітним українцям для збереження субсидій потрібно стати на облік в центр зайнятості. Органи соцзахисту тепер вважатимуть, що людина працездатного віку, який декларує нульовий дохід і не реєструється в центрі зайнятості, отримує щомісячний дохід в розмірі трьох прожиткових мінімумів (5286 грн).

— соціальна норма на газове опалення знизиться з 5 до 4,5 м³ на 1 м² площі. Для електроопалення норма зменшиться з 51 до 30 кВт / год на 1 м². При оформленні субсидії на наднормативну житлоплощу норму можна збільшити максимум на 30%.

— внутрішньо переміщені особи зможуть оформити субсидію без договору про оренду житла — тільки на підставі заяви та декларації, вказавши склад домогосподарства. Ця заява "стане підставою для обстеження матеріально-побутових умов", а акт про обстеження — підставою для призначення субсидії.