Заборона на в’їзд росіян в Україну: кого стосуватиметься та скільки триватиме

5 лет назад 0

Голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал розповів, що Україна не пропускатиме на свою територію росіян чоловічої статі віком від 16-ти до 60 років на час воєнного стану.

Винятком буде здійснення гуманітарної місії, наприклад прибуття на похорон, повідомляє  сайт "НВ" з посиланням на прес-службу МВС України.

"У разі виникнення обстановки гуманітарного характеру пропуск громадян Російської Федерації, які їдуть, наприклад, на похорон и чи з якоюсь іншою гуманітарною метою, ми пропускаємо", – сказав він.

При цьому голова ДПСУ наголосив, що стосовно громадян України жодних обмежень на кордоні не запроваджується.

Цигикал додав, що кордон охороняється у посиленому режимі. Основні зусилля були спрямовані на ефективне застосування резервів та їх доукомплектування, висилку збільшених нарядів на кордон з РФ та на адміністративну межу з тимчасово окупованим Кримом. Також прикордонні наряди додатково посилені зброєю та бронетехнікою, відбувається нарощення інженерно-фортифікаційного облаштування та посилено моніторинг обстановки на кордоні, активізовано оперативні та контррозвідувальні заходи.

Він також повідомив про посилення заходів в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Раніше глава Державної прикордонної служби Петро Цигікал доповів про обмеження в'їзду в Україну громадян РФ чоловічої статі у віці від 16 до 60 років.

26 листопада Верховна Рада проголосувала за введення воєнного стану в областях, що межують з РФ, розташованих уздовж придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, вздовж узбережжя Чорного і Азовського морів.