Заяви керуючої справами Херсонської міської ради набувають нового звучання

7 лет назад 0

Нещодавно Катерина Гандзюк на своїй сторінці у фейсбук оголосила про протистояння: мовляв, правоохоронні структури вимагають ділитися відкатами працівників мерії, вони ані красти бюджетні кошти, ані ділитися ними не будуть. Але чекають чи то на звільнення правоохоронців "із заплямованими мундирами", чи то на контрнаступ силовиків. Почалося?

читайте початок тут:  Керуюча справами Херсонської міської ради оприлюднила свої та чужі

фінансові справи та схеми у фейсбук

Зараз у мерії Херсона тривають обшуки:

1. Прокурор області Віталій Тригубенко опублікував таку інформацію:

2. Тему продовжив усеукраїнський правоохоронний ресурс Магнолія:

За матеріалами Херсонського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України слідчими обласної прокуратури було розпочато кримінальне провадження за фактом пропозиції неправомірної вигоди посадовою особою працівникові поліції.

Встановлено, що один з депутатів Херсонської міської ради запропонував начальникові Управління захисту економіки ДЗЕ НПУ хабара – 3,5 мільйони гривень – за те, щоб поліцейські зупинили перевірку щодо розподілу і використання бюджетних коштів у Херсонській області.

Крім цього, посадовець пообіцяв полковникові поліції щомісячну «данину» в іноземній валюті, щоб правоохоронці не заважали працювали низці суб’єктів господарювання.

Працівники УДВБ НПУ, ГУНП у Херсонській області та слідчі прокуратури задокументували факт надання депутатом 2 тисяч доларів США поліцейському, а після передачі ним чергової частини від запропонованої суми хабара – 1 тисячі доларів США — його затримали в порядку ст.208 КПК України.

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозри викритому у корупційних діях народному обранцю та обрання йому міри запобіжного заходу, — за матеріалами ВК ГУНП у Херсонській області.

Тепер оцінка ситуації прибічниками та супротивниками чинної міської влади розділилася. Багато хто у Херсоні, серед активістів та громадських діячів, утішається цим як справедливою покарою:

Отже, нині одні тепер кажуть — пані Гандзюк, знаючи, що чиновники та депутати підпали під увагу силовиків, перша почала скандал — превентивно. Мовляв, тепер їхні дії виглядатимуть як помста.
Інші ж кажуть, що силовики долучилися до цькування чи не єдиного чесного чиновника нової формації та найпродуктивнішого органу місцевої влади Херсона всіх часів:

 

Сама Катерина Гандзюк теж прокоментувада і обшук у своєму кабінеті на своїй сторінці у фейсбук

І відповіла на коментарі у стилі "доведіть провину силовиків" наступним яскравим постом:

Упіймати мусорів за кришуванням — це така ж фігня, як з контролем активістів за бюджетними коштами. Треба добре знати систему, аби вміти побачити, де ж там крадуть чи якусь іншу зраду приховують.

Схем існує безліч, але розкажу вам ту, яку пропонували організувати мені всякі нехороші мусора, але були послані. Назвемо цю схему "Як красти прозорро".

Береться підрядник, який виграв тендер. Будь-хто, хто виграв на електорнних торгах навіть. Свій чиновник пише заяву своєму мусору про те, що йому буде давати хабар оцей підрядник, який ще ні про шо не знає. Чиновник вимагає у підрядника відкат. Якщо підрядник звик так жити, то він просто приносить бабло. Чиновник ділиться з мусором. Всі щасливі, на вкрадені у вас гроші купують повій, кокаїн, роблять жлобські ремонти з позолотою і шо там ше у них за убогі інтереси.

Якщо підрядник не хоче ділитися, а хоче встановити справедливість (єщьо чєво), він пише заяву до правоохоронних органів. За чиновником слідкують, беруть десь гроші, мажуть фарбою ті гривні, вішають мікрофон на того, хто передаватиме конверт, і всьо такоє.

Навіть якщо потім ці інші, може й навіть чесні, поліцейські приходять до чиновника, то свої мусора дістють із тайніка внесену в ЄРДР кримінальну справу про хабар, дають срачєй тим, хто прийшов, і всі розходяться. До улюбленої українським сегментом фб стадії розкладання по килиму купюр так і не доходить.

Схема майже безвідмовна. Нею користуються всі. Дуже зручно. Будеш скаржитися — сам же і постраждаєш. Всі платять, всі мовчать, всі свої зади прикрили, коло корупції як вічне колесо Сансари, сповнене страждань і пєчалєй.

Будьте пильними і не вірте мусорам, вони нічо хорошого нікому з нас не бажають. І да прєбудєт с вамі 63 стаття Конституції України.

Радше за все, крапку в цій історії ставити рано. Далі буде…