Закон про домашніх тварин: життя зміниться кардинально, буде багато штрафів

6 лет назад 0

В уряді мають намір прийняти законопроект, який буде жорстко регулювати поведінку власників домашніх тварин.

Відповідний законопроект № 7220 щодо введення обліку домашніх і безпритульних тварин зареєструвала група народних депутатів на чолі з представником БПП Андрієм Немирівським.

Як стверджує нардеп, єдина електронна база даних зараз є практично в кожному обласному центрі, а закон об’єднає їх, створить однакові правила роботи і введе єдині тарифи.

Так, у  разі прийняття документа, господарю потрібно буде заплатити близько 170 грн, щоб зареєструвати свого домашнього вихованця. Для того щоб внести зміни до бази – майже 70 грн.

За його словами, реєстрація бездомних тварин буде оплачуватися, зі штрафів, які будуть виписувати господарям, які не прибирають за своїми тваринами. Відзначимо, такий штраф становитиме 1700 грн.

Також парламент має намір заборонити розведення безпородних тварин в домашніх умовах, щоб їх кількість не збільшувалася в майбутньому. А все безпородні домашні тварини, які не мають природної цінності, будуть підлягати обов’язковій біостерилізації.

За продаж котів і собак для жебракування власникам загрожуватиме штраф до 20 тисяч гривень.

Нардепи хочуть заборонити і ряд хірургічних операцій на тварин, які не пов’язані з наданням ветеринарної допомоги. Зокрема, мова йде про обрізання хвостів, купірування вух, видалення іклів і пазурів, а також інших операцій для зміни зовнішнього вигляду тварини.