10 найкалорійніших продуктів

6 лет назад 0

Шкідливі для здоров'я і для фігури продукти харчування можна розділити на дві категорії. До першої групи увійдуть "калорійні бомби", що містять мало не добову норму порожніх калорій, а в другій категорії знаходитимуться продукти, що розпалюють апетит і примушують їсти більше.

Яскравим прикладом стане пиво. Воно не лише підвищує апетит, але і знижує рівень критичності до вибору їжі — комбінація пива і великої пачки чіпсів є типовою. Інші міфи про його шкоду (включаючи наявність соєвих прогормонів) — швидше псевдонаукові страшилки, ніж реальні факти.

Залежність від солодкого

Оскільки чистий цукор не зустрічається в природі, в процесі еволюції організм людини не виробив захисні механізми. Цукор не викликає яскравого почуття насичення — саме тому продукти, що містять його, можна можна вживати практично у безмежних кількостях.

Подібні продукти харчування викликають стан, близький до залежності. З'ївши навіть трохи солодкого, тим, хто потрапив в цю залежність буде украй складно зупинитися і припинити їсти. Причина криється в різких перепадах рівня глюкози в крові — саме з цим важливо навчитися боротися.

10 найкалорійніших продуктів

1. Печиво з сиром. Сирне печиво завдає стрункій фігурі комплексного удару — спершу в хід йде біле пшеничне борошно із захмарним глікемічним індексом і високим вмістом глютену, потім у бій вступає тертий сир, багатий насиченими жирами і холестерином, а завершує справу відбірний цукор.

2. Шоколадно-горіхова паста. Головними інгредієнтами у складі Нутелли є зовсім не горіхи, а шкідливий цукор і пальмова олія (соромливо названа "рослинна олія"). Гірше, що можна кявити для здорової людини — це вечір з такою баночкою перед телевізором.

3. Бурріто / Ролл. Перепічка з білого пшеничного борошна і рослинного жиру, засмажені в агресивному фритюрі шматочки м'яса, тертий сир і щедре поливання майонезом. Нехай сором'язливі листочки салату не вводять вас в оману — користі для здоров'я у подібного продукту харчування бути не може.

4. Чіпси. Імідж чіпсів як доступного і "легкого" перекушування далекий від реальних характеристик цього шкідливого продукту. Переобтяжений сіллю і дешевими рослинними жирами пресований картопляний крохмаль дає організму виключно порожні калорії, але зовсім не енергію для життєдіяльності.

5. Картопля фрі. Розпочнемо з того, що навіть звичайна відварена картопля далека від звання дієтичної. Її модифікований брат з пресованого картопляного пюре, зажарений в соняшниковій олії і засипаний сіллю, — ворог №1 як для вашого живота, так і для серцево-судинної системи.

6. Чізбургер. Як непомітно додати сотню калорій до страви? — сховати в неї плавлений сир. Усе інше у складі цього бутерброда вам давно відомо — біле борошно без натяку на клітковину, кетчуп, майонез і яловичий фарш 20% жирності. Саме таке червоне м'ясо найбільше турбує дієтологів.

7. Морозиво. Лише дуже далекі від харчової промисловості люди вважають морозиво молочним продуктом. У реальності це суміш цукрового піску, сиропу глюкози, рослинних жирів і знежиреного сухого молока. Шоколадна крихта або малиновий сироп забивають останній цвях в кришку труни.

8. Шоколадні батончики. Енергетичне перекушування, що містить виключно порожні калорії без якоїсь користі для здоров'я. Нульовий вміст клітковини, вітамінів і мінералів — зате велика кількість простих цукрів і пальмової олії. Легкий спосіб боротьби з голодом і зі стрункою талією.

9. Пиво. Пиво містить порівнянну з солодкою газованою водою кількість порожніх калорій. Ці алкогольні калорії організм прагне утилізувати в першу чергу, лише потім переходячи до калорій звичайної їжі — при низькому рівні активності вони будуть відправлені прямо до жирових запасів.

10. Солодка газована вода. У одній баночці коли міститься 37 грамів цукру — 6 чайних ложок. Маючи високий глікемічний індекс, він миттєво засвоюється і вирушає прямо в кров, приносячи організму безліч проблем. У спробі понизити збиток тіло спробує утилізувати калорії в жир.