10 ознак того, що вам треба негайно відпочити

6 лет назад 0

Сучасна людина часто потерпає від стресу, який є одним із основних чинників, які викликають захворювання. Не ігноруйте ознаки, які вказують, що організму час відпочити.

10 ознак стресу

1. Біль у м'язах

Якщо у вас болить шия або плечі і незручний матрац тут ні до чого, то скоріше за все час перепочити. Під час стресу і перевтоми наші м'язи напружуються. У чоловіків стрес найчастіше проявляється болями в попереку, а у жінок – у верхній частині спини, пише 24tv.uaпосилаючись на HuffPost.

2. Мігрень

Тупий ниючий біль, який ніби сковує голову – це теж сигнал про перевтому. У такому випадку експерти радять вправи для зняття стресу, наприклад, медитацію або йогу.

3. Спрага

Якщо ми хвилюємося, то наднирники починають виробляти більше гормону стресу, виникає адреналінова втома. Цей стан впливає на вироблення інших гормонів та на водний баланс організму.

4. Пітливість

Перевтома, тривога і стрес часто викликають надмірне потовиділення. Щоб не пітніти під час важливого виступу, спробуйте перед ним глибоко дихати або послухайте заспокійливу музику.

5. Випадає волосся

Стрес і перевтома можуть викликати не тільки випадання волосся та навіть хвороби, як трихотиломанія, коли людина вириває своє волосся і осередкове облисіння –аутоімунне захворювання, при якому імунна система організму починає знищувати волосяні цибулини. Якщо у вас сильно зменшилася шевелюра – зверніться до лікаря.

6. Погане травлення

Від хвилювання та стресу у шлунку відбуваються спазми і постійні позиви у туалет. А також знижується виділення необхідних речовин для перетравлення їжі.

7. Часті застуди

За даними досліджень, під час стресу ми більше схильні до застуд. Але навіть, коли напружений період закінчився, ми ризикуємо захворіти. Під час стресу виділяються гормони кортизол і адреналін, які не дають притуплюють біль, але як тільки ми розслабляємося, організм стає вразливим.

8. Біль у щелепах

Від нервового напруження ми часто несвідомо стискаємо зуби або скрегочемо ними. Це трапляється навіть під час сну і призводить не тільки до болів в щелепах, а й до пошкодження зубів.

9. Різка зміна ваги

Коли ви помітили різке зниження або підвищення ваги, причиною може бути стрес. Ще однією ознакою є різкі перепади апетиту. Повернути нормальну вагу допоможе правильне харчування, хороший сон та спорт.

10. Погіршення пам'яті

За даними досліджень, хронічний стрес знижує просторову пам'ять.