2 підлітків з Херсонщини стали учасниками дебатного табору «Great Debate Camp» від Klitschko

3 года назад 0

Завершився онлайн-табір «Great Debate Camp». Це 5-денний дебатний онлайн-табір для підлітків, покликаний розвивати культуру дебатів в Україні.

За цей час активні та свідомі учасники навчалися, розвивалися та відкривали для себе нові можливості.

Протягом усього проєкту учасники:
? дізналися як зародилися дебати і в чому їхня цінність для суспільства;
? навчилися складати хорошу та переконливу дебатну промову;
? пробували вибудовувати аргументи і формувати стратегію контраргументів;
? розвинули навички ораторського мистецтва;
? покращили знання англійської мови.

Усе це допомогло створити для підлітків 14-18 років середовище для розвитку навичок, підвищення інтересу до демократії, прав людини, зміцнення молодіжного лідерства та активної громадянської позиції.

У межах «Great Debate Camp» були проведені лекції на різні теми: «Вступ до дебатів» від Христини Словік, лекції про побудову аргументів і контраргументів від Катерини Туркін і Олега Стоєва, українська журналістка Ірина Славінська розказала молоді про основи публічного виступу та ефективного спілкування, Андрій Касяненко провів лекцію на тему «Розширення та аналітичні виступи», а представниця Crossing Borders, наших партнерів по проєкту, Аіша Тамбайанг розповідала про соціальну рівність.

2 підлітків Вероніка Афанасєва і Мирослава Трофимчук з Херсонської області стали учасниками цього проєкту.

Ми раді, що змогли дати підліткам базові, але такі необхідні для побудови громадянського суспільства, навички. Бо країна потребує саме таких активних громадян та громадянок, які мислять критично та мають аналітичні здібності, висловлюють свою думку і при цьому
вміють чути думки інших.

Для довідки:

Klitschko Foundation – благодійна організація, що розвиває громадянське суспільство в Україні. Через неформальну освіту підлітки і молодь опановують навички XXI століття, впроваджують здоровий спосіб життя, стають екологічно свідомими, вчаться проєктного підходу у житті, навчанні та у майбутній професії. Випускники проєктів організовують освітні заходи для однолітків та колег, таким чином стають fмбасадорами змін у своїх громадах.

Сайт: www.klitschkofoundation.org/