20 шкідливих продуктів і їх корисні аналоги

6 лет назад 0

Численні опитування показали, що багато людей розуміють, що харчуються неправильно, але відчувають страх щось змінити. Які продукти шкідливі і чим їх можна замінити без шкоди для гаманця.

Каші швидкого приготування і готові сніданки

У готових сніданках багато цукру і штучних харчових добавок – це шкідливо. Також у таких продуктів висока калорійність.

Корисна заміна: звичайні вівсяні пластівці з молоком і ягодами; сир.

Смажена картопля, пюре та вермішель

Корисна заміна: пюре з овочів (гарбуз, цвітна капуста, ріпа, бруква); каші з якісних круп ( булгур, камут, кіноа, кукурудзяна крупа , кус-кус, ячка); паста з твердих сортів пшениці, кабачків і гарбуза.

Консервований горошок, кукурудза, квасоля

Такі продукти містять велику кількість солі. Зате вітамінів в рослинних консервах на порядок менше, ніж в звичайних бобових.

Корисна заміна: найкраще використовувати свіжі інгредієнти. Потрібно їх замочити, а потім відварити. Можна їх заморозити, щоб у всіх були під рукою в разі потреби.

Солодка випічка, напої і глазур

Любите чай і каву? Напевно кладете туди дві ложечки цукру в кожну чашку. А давайте порахуємо, скільки таких ложечок накопичується за день робітників. Страшне число?

Корисна заміна: мед, фруктоза, сорбіт і сукралоза. Підійдуть сухофрукти і ягоди. Цукор в випічці можна замінити яблучним пюре, а в глазурі – бізе і ваніліном.

Чіпси і попкорн

Корисна заміна: печені в духовці чіпси з моркви, капусти, кабачків і буряків. Ці домашні снеки відмінна альтернатива шкідливим картопляним чіпсам і попкорну.

Майонез, кетчуп, соєвий соус

Магазинні соуси містять велику кількість всього шкідливого – підсилювачі смаку, ароматизатори, харчові добавки під кодом «Е».

Корисна заміна: домашні соуси на основі нежирного йогурту або сметани із зеленню, сіллю, томатним соком або гірчицею.