30 херсонців різного віку та професій неформально спілкувались англійською

6 лет назад 0

Херсонці заговорили англійською в неформальній обстановці! 3 грудня в смарт кафе «Шкаф» відбулась перша зустріч в форматі «Kherson Speaking Space»! Правилом заходу було обов’язкове спілкування лише англійською і навіть офіціанти приймали замовлення цією мовою.

Кількість бажаючих практикувати власні навички говорити англійською перевершила всі очікування! Неформальна та тепла зустріч за смачною кавою зібрала близько 30 учасників абсолютно різного віку — від 16 до 60 та різноманітних професій. Були ІТ-спеціалісти, моряки, викладачі ВНЗ, студенти, школярі, танцюрист, музикант, журналіст, викладач йоги, бізнесмени, співробітниця туристичного агентства, перукар, вчителі англійської мови, громадські діячі та інші.
Дмитро Козонак, підприємець, член правління Бізнес-асоціації «Ми-Херсонці» та організатор «Перепису англомовного населення Херсону», в результаті розвитку якого і було проведено перший захід «Kherson Speaking Space», привітав усіх присутніх та з посмішкою зізнався, що погано розмовляє англійською, і саме тому так зацікавлений у розширенні англомовного простору нашого міста.

Теми для бесід були абсолютно різноплановими. Говорили про дружбу, сучасні технології, улюблені книги, мрії, подорожі. Ділились професійним досвідом. Більше двох годин тривало спілкування, а розходитись ніхто не поспішав.
Було зафіксовано багато нових ініціатив та побажань щодо проведення нових англомовних зустрічей в креативних форматах:
—           майстер-клас з йоги;
—           урок танго;
—           виконання англійських пісень в караоке-барі;
—           активний родинний відпочинок в Jump Park.
—           інтенсивне тренування в спортзалі;
—           перегляд відеофрагментів улюблених фільмів;
—           проведення експрес-побачення;
—           майстер-клас з візажу;
—           екскурсії по Херсонщині та багато інших.

Віталій Нестеренко, член правління БА «Ми-Херсонці» запропонував взагалі просто писати у facebook-групі «Kherson Speaking Space», коли захочеться англомовної компанії під час будь-якого походу випити кави, або весело провести післяробочий час.

Наприкінці вечора Ольга Васильєва, Project Manager канадської федеральної компанії «StudyAction» та ведуча заходу, зазначила: «Ми дуже хочемо почути ваші ідеї про те, як допомогти Херсонцям подолати мовний бар'єр та почати спілкуватися легко і з задоволенням!». А також запросила всіх присутніх а також їх друзів та знайомих приєднуватись до facebook-групи та висловлювати всі можливі побажання, ідеї, ініціативи та пропозиції!
Kherson Speaking Space — унікальна можливість для жителів міста зробити англійську мову повсякденною частиною свого життя, довести, що англійська — всього лише інструмент для досягнення поставлених цілей. Speaking Space — це спільне бажання об'єднати вже діючі ініціативи, коли будь-який житель і гість міста може приєднатися до розмовних клубів херсонських мовних шкіл, активно взаємодіяти з бібліотеками, проводити майстер-класи англійською, ділитися професійним досвідом, організовувати презентації. Термін Space обраний не випадково. Організатори пропонують розширювати горизонти, дозволяючи розвиватися місту, а саме, проявляючи ініціативу, знаходити нові можливості використовувати англійську в різних сферах: в кафе, на вокзалі, в магазинах і салонах краси. Херсон повинен стати містом доброзичливим для іноземців, де завжди знайдуться місцеві жителі, готові допомогти або просто підтримати бесіду.

 http://studyaction.ca/blog/2017/12/30-xersonciv-riznogo-viku-ta-profesij-neformalno-spilkuvalis-anglijskoyu/