5 хвороб тіла та мозку, які треба лікувати разом

6 лет назад 0

Існує думка, що хвороби потрібно лікувати окремо по черзі. З цього правила є вийнятки. Деякі захворювання тіла та мозку потрібно лікувати одночасно, оскільки процес видужання може затягнутися.

Про них детальніше пише Cosmo.

Серцева недостатність і панічний розлад

Панічна атака характеризується такими симптомами як викид адреналіну та кортизолу в крові, що негативно впливає на роботу серця. Дослідження показує, що панічна атака підвищує ймовірність проблем зі серцем на 47%. Тоді виникає біль у грудях, зміна пульсу, прискорене дихання.

Фахівці рекомендують йогу. В одному дослідженні люди, які займалися йогою двічі на тиждень протягом двох місяців, продемонстрували зниження рівня паніки. Це пов'язано з успішною боротьбою зі стресом і загальним розслабленням організму.

Серцева недостатність та депресія

У людей з депресією ризик проблем з серцем збільшується на 30%. Через негативний вплив на кров, депресія може спричинити утворення тромбів.

В такому випадку потрібно частіше зустрічатися з близькими людьми. Відчуття прихильності знижує частоту пульсу, тиск і рівень холестерину.

Мігрень і тривожність + депресія

Люди з мігренню більш, ніж вдвічі частіше страждають від тривожного розладу, ніж ті, хто не має цих хвороб. Все тому, що постійні викиди адреналіну сприяють розвитку тривожності і депресії. Після гормональної бурі, починається сильна мігрень.

Фахівці рекомендують дихати діафрагмою. Покласти одну руку на грудну клітку, іншу — на живіт і спробувати "проштовхнути" повітря вниз. Ще один варіант — тепла ванна: підвищення температури тіла може послабити прояви депресії і відсунути напад паніки.

Псоріаз і депресія

Ці дві хвороби пов'язані з високим рівнем цитокінів – білків, які можуть бути причиною різних запалень. До того ж, жінки з сильною депресією, вдвічі частіше страждають від проблем зі шкірою.

Науковці радять носити вільний одяг, щоб не травмувати і зволожувати шкіру.

Діабет і шизофренія

У людей, які страждають на шизофренію, вдвічі частіше розвивається діабет. Цей зв'язок пов'язують з генетикою, підвищеним рівнем кортизолу та зайвою вагою. До того ж, препарати від шизофренії призводять до збільшення ваги та вироблення інсуліну.

Варто поговорити з лікарем про призначення ліків без побічних ефектів, регулярно здавати аналізи на глюкозу і гемоглобін.