5 порад, які врятують від осінньої хандри

5 лет назад 0

Коли на вулиці холодно та сиро, хандра з'являються навіть у оптимістів. Одна з причин – недостатня кількість сонячного світла, розказує психолог Наталія Носаль.

"Хандра зазвичай — сезонне явище. З'являється або восени, або навесні. Серед причин осінньої хандри — скорочення світлового дня, похмура і дощова погода, близьке настання зими", — каже фахівець.

Gazeta.ua підготувала 5 порад, як впоратися з осінньою хандрою.

Познайомтеся з внутрішньою дитиною

Візьміть яскраву парасолю, не менш яскраві чоботи і йдіть на вулицю. У ґумових чоботах можна сміливо долати калюжі. Якщо ніхто не бачить, — навіть пострибати. А ще можна дочекатися тоненького льоду і кришити його ногами у своє задоволення.

Займіться спортом

Фізична активність — запорука хорошого настрою.

Осінь — найкраща пора зайнятися спортом: ще не холодно, але вже немає спеки. У таку погоду найлегше втягнутися у тренувальний процес і продовжувати заняття. Крім того, фізична активність — запорука хорошого настрою.

Зробіть собі приємну покупку

Придбайте теплий, пухнастий і ніжний светр. Покупка не тільки принесе задоволення, а й стане корисною у холодні осінні та зимові дні. Плетений вибір можна поєднувати не лише з джинсами, а й сукнями.

Поласуйте смачненьким

Восени, крім яблук, груш, винограду і слив, з'являються калина, журавлина, хурма і гранат. А ще головна "полуниця" осені — інжир. Фрукти дуже смачні та корисні. Вони — хороший заряд вітамінів перед зимою.

Фізична активність — запорука хорошого настрою.

Влаштуйте короткі пригоди

Осінь — чудова пора для подорожей на короткі відстані. Візьміть бутерброди, фрукти, термос із гарячою кавою, чаєм чи какао, ковдру і вирушайте до сусіднього містечка. У навіть найменшому місті чи селищі ви побачите багато цікавого.