5 простих правил, щоб не застудитися

6 лет назад 0

Одягатися у зимове, пити противірусні препарати, їсти часник, лимон та мед — українці знаходять різноманітні способи захисту від застуди та грипу. В холодну осінню пору варто особливо уважно піклуватися про своє здоров’я. 1+1 розібралися, які методи будуть дієвими.

1. Проведіть вихідні з користю . У період застуд медики радять уникати багатолюдних місць. Відпочинок на природі або прогулянка на свіжому повітрі принесуть користь вашому організму. Крім того, не забувайте про здоровий сон, адже це найкраща підтримка імунітету. Старайтеся спати не менше 8 год. на добу.

2. Запасіться оксоліновою маззю . Якщо ви постійно знаходитесь у людних місцях, придбайте оксолінову мазь та сіль. Це старий, але дієвий метод. При виході із дому зволожте слизову ділянку носа маззю, а при поверненні промийте ніс та горло сольовим розчином, — радить експерт.

3. Одягайтеся за погодою . Восени варто одягатися тепло, однак слід звертати увагу на погоду. Наше тіло повинне дихати, а не потіти. Зайвий одяг краще залишити на період морозів.

4. Пийте більше рідини . Улюблений чай та звичайна вода — кількість випитої рідини на добу повинна становити не менше 2 л для дорослої людини. Рідина промиває організм та зміцнює імунну систему.

5. Їжте більше овочів та фруктів . Стиглий виноград, запашні яблука та груші, соковитий болгарський перець та корисний гарбуз — різноманіття сезонних фруктів та овочів вражає! Вони багаті на вітаміни А та С. Знайдіть свої улюблені та приготуйте смачні та корисні страви для усієї родини.