5 років за гратами проведе вуличний грабіжник з Олешків

5 лет назад 0

Жертвою злочину стала 53-річна жінка. Ще влітку в районі Житлоселище міста Олешки заявниця поверталася додому з ринку. У під’їзд слідом за нею зайшов невідомий чоловік і щось спитав. Заявниця озирнулася і в цей час невідомий зірвав з її шиї золотий ланцюжок з кулоном на суму понад 11 тисяч гривень.

Жінка не розгубилася, вибігла з під’їзду і почала голосно кликати на допомогу, потім зателефонувала в поліцію. Слідом за зловмисником побігли чоловіки, які в цей сиділи у дворі та грали в доміно. Приблизно через 15 хвилин підозрюваного в районі гаражів наздогнали працівники Олешківського відділення поліції на службовому автомобілі. У чоловіка вилучили майно заявниці.

Затриманим виявився 29-річний місцевий житель, тричі судимий за крадіжки та нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Зі слів заявниці, після пережитого стресу у неї почалися проблеми зі здоров’ям.

Було відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.186 Кримінального кодексу України «Грабіж». Суд визнав чоловіка винним та призначив покарання у вигляді 5 років 6 місяців позбавлення волі. Крім того, він має компенсувати потерпілій моральну шкоду в розмірі 10 тисяч гривень.

Відділ комунікації поліції Херсонської області