Андрій Дмитрієв: Бюджет Херсонської громади має витрачатись її на розвиток

2 года назад 0

Уряд України вже надіслав власне бачення бюджету країни на 2022 рік до Верховної Ради. Тому більш активно працювати над головним фінансовим документом громади почали і в Херсоні.
Це стало одним з головних питань, яке обговорювалось депутатами під час засідання постійної комісії Херсонської міської ради з питань фінансів, планування бюджету, інвестицій, регуляторної політики та соціально-економічного розвитку.
За результатами 9 місяців цього року бюджет громади може отримати перевиконання у вигляді 80 мільйонів гривень. Проте вже зараз зрозуміло, що левова частка коштів піде на оплату рахунків за тепло закладам освіти, медицини та культури.
"Справа в тому, що ціна на газ зросла. Тому, наприклад, лише заклади освіти до кінця року треба буде дофінансувати на 29 мільйонів гривень. Це першочергові витрати, які ми врахували в бюджеті. Усі інші ми намагались розподілити таким чином, щоб максимально закрити потреби щодо входу в опалювальний сезон. Це попередній розгляд. Показники ще будуть розглядатись іншими профільними комісіями", – зазначив голова комісії Андрій Дмитрієв.
Також під час засідання заслуховували профільного в.о. заступника Юрія Стельмашенка, який опікується питаннями доріг і внутрішньодворових проїздів. Депутати запропонували приділити більше уваги саме ремонту внутрішньодворових проїздів і тротуарів. І вже зараз готувати відповідні проєкти, аби наступного року приступити до їх реалізації.
Ще одне питання, яке розглянули члени комісії, стосувалось сміттєпереробного заводу, який планується будувати на території очисних споруд в Комишанах. Підтримана пропозиція щодо формування статутного фонду цього підприємства.

Нам хотілося б, щоб так було би і в Херсоні. Зараз будемо прискорюватись. І подавати заявку на співфінансування з державою, щоб бюджет громади ми могли використовувати на інші потреби. Бо бюджет Херсонської громади має витрачатись на її розвиток – благоустрій, реконструкцію, будівництво" , – зазначив голова бюджетної комісії Андрій ДМИТРІЄВ.
Сергій ГЕОРГІЄВ