Батьки дошкільнят та школяриків Зеленопідської ОТГ вдячні Центру розвитку сім’ї та батьківства «Мій Дім» та студентам ХДУ за науку (ФОТО)

5 лет назад 0

Чи часто ви звертаєте увагу на проблему порушення мовлення у людей, які вас оточують?

Люди з мовленнєвою вадою — такі ж як і всі інші: вони мають родину, працюють, кохають, мріють і, до речі, дістаються своєї цілі, незважаючи ні на що! Це підтверджують життєві історії деяких відомих людей, які досягли неабиякого успіху: імператор Клавдій, письменник Льюїс Керролл, актори Ентоні Хопкінс та Брюс Вілліс, і навіть український політик Андрій Парубій. 

До чого це все? До того, що не дивлячись на складність вади людини, не можна насміхатися з неї, не варто ігнорувати проблему, а навпаки — треба допомогти, підтримати, а особливо, якщо це дитина. І тільки тоді у неї все вийде! 

Саме так сталося минулого тижня, коли до Зеленопідської ОТГ завітали особливі гості: за ініціативи Центру розвитку сім'ї та батьківства "Мій Дім", загалом — тренера Людмили Августинович, до дошкільнят та діточок молодшого шкільного віку з мовленнєвими  вадами завітали логопеди-дефектологи  — студенти четвертих та п'ятих курсів Кафедри корекційної освіти медичного факультету ХДУ, які провели  корекційно-логопедичну консультацію.

У ході такої консультації діткам намагалися пояснити, що таке – соціальне середовище і як до нього пристосуватись, навчали читанню та як писати.

Та не тільки дітлахи мали змогу поринути у науку — вихователі та вчителі навчальних закладів Зеленопідської громади також отримали поради щодо роботи з дітьми, які мають мовленнєві вади.

Насправді така ініціатива викликає повагу, адже дітки з мовленнєвими вадами – це теж частинка майбутнього нашої країни, які мають відчувати себе комфортно у суспільстві, отримувати увагу та допомогу, і, до речі, не тільки від громадських організацій таких, як Центр розвитку сім'ї та батьківства "Мій Дім" , а й від держави.

Тому досить турбуватися лише про себе – час відштовхнути власні амбіції і почати захищати діточок з вадами, дітей-сиріт і всіх, хто потребує допомоги.